Koti kuluttajalle Ammattilaisten sähkötyökaluvalmistaja vaihtoi brändinimensä

Ammattilaisten sähkötyökaluvalmistaja vaihtoi brändinimensä

Tunnettu ammattikäyttöön tehtyjen akku- ja sähkötyökalujen valmistaja Hitachi on vaihtanut työkalujensa brändiä. Entisten Hitachi-sähkötyökalujen tuotenimi on nyt HiKOKI.

709
0
Entisten Hitachi-sähkötyökalujen tuotenimi on nyt HiKOKI.

Nimenmuutos liittyy parin vuoden takaiseen yrityskauppaan, jossa KKR osti Hitachi-konsernilta sähkötyökaluihin keskittyneen yksikkönsä. KKR on yksi maailman suurimmista pääomasijoitusrahastoista.

HiKOKI on rautakauppasektorilla toimiva, yksi maailman johtavista ammattilaisille suunnattujen akku- ja sähkötyökalujen valmistajista. 

Pitkä japanilainen laatuperinne

– Uusi nimi HiKOKI on yhdistetty aiemmasta virallisesta nimestä Hitachi Koki. Koki tarkoittaa japaniksi teollisuuskoneita. Käytännössä mikään muu ei ole muuttunut kuin tuotteiden nimi ja logo, toimitusjohtaja Jaakko Peltonen Hikoki Power Tools Finland Oy:stä kertoo.

Hitachin sähkötyökaluvalmistus alkoi jo vuonna 1948, joten HiKOKI-sähkötyökaluilla on takanaan jo pitkä japanilainen laatuperinne.  Laitteita valmistavat samat työntekijät kuin aiemminkin, samoilla tehtailla ympäri maailman.  

Koneilla, akuilla ja latauslaitteilla on kolmen vuoden takuu. Takuu ei vaadi rekisteröintiä, vaan se on automaattisesti voimassa ostohetkestä lähtien.

– Teemme syksyllä kiertueen omalla myymälärekalla ympäri Suomea noin 45 paikkakunnalla. Kyydissä on täysi tuotevalikoima ja testimahdollisuudet asiakkaille. Esittelemme uutuudet, teemme tarjouksia ja samalla uutta brändinimeä tunnetuksi.  Kiertue ei ole sidottu mihinkään tiettyyn ketjuun, vaan tapahtumia on eri rautakauppojen pihalla, Peltonen kertoo.

Lisää tehoa

– Meillä on täysin uusi akkutuote markkinoilla.  MULTI VOLT yhdistää 18- ja 36-volttiset akut yhdeksi hybridituotteeksi, jossa akun koko on pystytty pitämään pienenä ja samalla saadaan kuitenkin valtava teho irti.  Akut toimivat normaalisti 18 voltin koneissa, mutta samoilla akuilla saadaan tuplamäärä tehoa 36 voltin koneissa. Niistä saa yhtä paljon tehoa irti kuin sähkökoneestakin, Peltonen sanoo.

Suurempaa akkutehoa tarvitaan lähinnä isoissa jiiri- ja pyörösahoissa sekä kulmahiomakoneissa. MULTI VOLT -akut käyvät kaikkiin vanhempiinkin koneisiin ja toimivat kaikilla markkinoilla olevilla latureilla.  

Tavallisten johtokoneiden kysyntä on pienentynyt huomattavasti, vaikka tietyissä koneissa verkkovirtaa edelleen käytetäänkin. Akkukoneiden tehot ovat kasvaneet sen verran paljon, että johtokoneille on vähemmän tarvetta.  HiKOKI-akkukone voidaan kuitenkin helposti muuntaa adapterilla myös sähkötyökaluksi. Adapterin ansiosta konetta voidaan käyttää sekä akkukoneena että johdollisena koneena.

Reilu vuosi sitten HiKOKI toi markkinoille myös uuden akkukäyttöinen runkonaulaimen, joka on saanut suuren suosion.

Koneilla, akuilla ja latauslaitteilla on kolmen vuoden takuu. Takuu ei vaadi rekisteröintiä, vaan se on automaattisesti voimassa ostohetkestä lähtien.

Oma nopea takuuhuolto

– Meillä on Lahdessa oma takuuhuolto. Jos koneeseen tulee vikaa, koneet toimitetaan jälleenmyyjälle, joka lähettää koneet edelleen meille. Oma huoltomme hoitaa suurimman osan näistä takuuhuolloista, minkä lisäksi meillä toimivat omat ulkoistetut huoltoliikkeet Vantaalla ja Porissa, Peltonen mainitsee.

Samaa konsernia Metabon kanssa

Sähkötyökalumerkeistä myös Metabo kuuluu samaan HiKOKI-konserniin. HiKOKI:n tuotteita valmistetaan osin myös Metabon tehtailla ja päin vastoin. 

– Saksalainen Metabo on erityisen meritoitunut teollisuudessa, mikä tuo oivan lisän meidän tuotevalikoimaamme. Vastaavasti taas HiKOKI-tuoteilla täydennetään Metabon olemassa olevaa tarjontaa, Peltonen kertoo.

Hikokilla on myös ruuveihin ja kiinnitystarvikkeisiin oma MFT-brändi ja lisäksi  edustus Basso-merkkisille paineilmatyökaluille. 

– Basso on maailman suurin valmistaja ja juhlimme tänä vuonna 30 vuoden yhteistyötä. Luvassa on paljon uusia tuotteita ja loistavia tarjouksia, Peltonen  toteaa.

HiKOKI Power Tools Nordic

Noin viidentoista osaavan työntekijän ja kymmenen miljoonan euron liikevaihdon Hikoki Power Tools Finland Oy on osa pohjoismaista HiKOKI Power Tools Nordic -konsernia, johon kuuluvat Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Viro, Latvia ja Liettua.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit