Koti hoiva-ala Arvokkaiden helmien hoivakoti

Arvokkaiden helmien hoivakoti

Jokainen Hoivakoti Helmikartanon asukas on arvokas helmi, jota hoivataan suurella hellyydellä, arvostaen ja kunnioittaen. Tästä asenteesta kumpuaa myös yrityksen nimi Helmikartano: asukkaat ovat helmiä ja heitä tulee vaalia arvokkaasti kodikkaassa ja lämminhenkisessä ympäristössä elämänsä loppuun asti.

509
0

Keskellä Etelä-Pohjanmaan maalaisidylliä, Alajärvellä sijaitsevassa Hoivakoti Helmikartanossa kaikkea toimintaa ohjaa kaksi sanaa: arvokas vanhuus. 

– Koko henkilökunnallamme on yhteinen arvomaailma sekä vahva tahtotila hoitaa ikäihmisiämme siten, että heidän elämänlaatunsa paranee, vaikka heillä on muistisairautta ja muiden sairauksien mukanaan tuomaa haurautta. Kunnioitamme heitä ja haluamme luoda heille turvallisen ja lämpimän ilmapiirin sekä olla aidosti läsnä, rinnalla kulkijoina hoivaavaa rakkautta tarjoten, kuvailee yrittäjä, sairaanhoitaja Anu Kujala yrityksensä toimintaperiaatteita. Hän omistaa Helmikartanon yhdessä avopuolisonsa Jorma Saarelan kanssa.

Kujala on kiitollinen kertoessaan, että yritys on saanut vuosien varrella valtavasti positiivista palautetta hoidon laadusta, mikä on hänen mukaansa paras palkinto tehdystä työstä. Kaikki 14 asiakaspaikkaa ovat jatkuvasti täynnä. 

– Onhan meillä haaveita tulevaisuudesta, sillä hoivapaikkoja kysellään meiltä jatkuvasti. Olisihan se ihanne, että voisimme tarjota paikan kaikille tarvitsijoille ja meille haluaville. Hoivapaikat ovat täyttyneet kaikki Järvi-Pohjanmaa perusturvan kautta, joka toimii palvelujen tilaajana. Haluankin kiittää perusturvaa suuresta luottamuksesta ja työmme arvostamisesta, sanoo Kujala.

Hoitajamitoituksesta on viime aikoina puhuttu paljon. Helmikartanossa se on 0,7 ja tämä tarkoittaa todella hoitavaa henkilökuntaa. Avustavan henkilökunnan mitoitus on 0,23. 

Alajärveläinen Hoivakoti Helmikartano tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille, ohjenuoranaan arvokas vanhuus.

– Emme ole tinkineet henkilökunnan määrässä, sillä hoidon laatu pidetään yllä ammattitaitoisella ja motivoituneella henkilöstöllä. Kaikki työntekijämme ovat superammattilaisia ja tekevät työtä sydämellään, kertoo Kujala.

Oma kokki

Vanhusten hyvinvoinnin edellytys on riittävä, maukas ja monipuolinen ravitsemus. Helmikartanossa on oma suurtalouskokki, joka valmistaa lähes kaiken itse. Keittiöstä leijuvat hyvät tuoksut luovatkin kodikkuutta.  

– Olen havainnut, että säännöllisellä ravitsemuksella, kuntouttavilla toimilla, korkeasta hygieniatasosta johtuvilla vähäisillä infektioilla sekä hyvällä hoidolla ja huolenpidolla on suuri vaikutus terveyden ja toimintakyvyn säilymiseen. Meille tultaessa asukkaiden toimintakyvyssä on tapahtunut myönteisiä muutoksia parempaan.

Hoitohenkilökunta järjestää asukkaille mielekästä tekemistä.

– Kykyjen ja halujen mukaan meillä mm. ulkoillaan, lauletaan, pelataan, luetaan päivän lehtiä ja jumpataan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin antaa aikaa ja läheisyyttä sekä tilaa kaikenlaisille  tunteille, muistuttaa Kujala.

Hoivakoti Helmikartano

Hoivakoti Helmikartano on kesäkuussa 2008 avattu yksityinen hoivakoti Alajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla. Helmikartano tarjoaa ympärivuorokautista asumis-ja hoivapalvelua ikäihmisille, jotka eivät selviydy omatoimisesti yksin kotona, tarvitsevat toimissaan apua, turvallisuutta sekä valvontaa. Hoivakoti Helmikartano tarjoaa kodinomaista asumista ja hellää hoivaa sekä huolenpitoa 14 asukkaalle, kauniissa asuinympäristössä, rauhallisen maalaisidyllin keskellä.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit