Koti bisnes Chameleon testaa joustavasti ja tehokkaasti

Chameleon testaa joustavasti ja tehokkaasti

262
0

Mobiililaitteiden testaaminen on välttämätöntä, jotta loppukäyttäjän luottamus korkealaatuisiin tuotteisiin säilyy. Yhä lyhenevät valmistussarjat ja monipuolisemmat laiteominaisuudet edellyttävät testaukselta entistä enemmän joustavuutta, tehokkuutta ja varmuutta.


Chameleon-tuoteperhe on suomalaisen PKC Electronics Oy:n kehittämä vastaus mobiililaitteiden tuotantotestauksen kiristyviin vaatimuksiin. Chameleonin tuotekehitys perustuu kivijalkaan, jonka muodostavat yrityksen pitkä, lähes 30 vuoden kokemus elektroniikan suunnittelusta ja valmistuksesta sekä yli kaksi miljoonaa maailman johtaville elektronisten laitteiden valmistajille toimitettua testauslaitetta.

– Chameleon on uusi, pitkälle automatisoitu ja asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävä monipuolinen ja tehokas testausratkaisu. Sen avulla jo useat asiakkaamme ovat lyhentäneet testausaikojaan ja nostaneet kapasiteettia erityisesti silloin, kun tuotteitta on paljon ja sarjat lyhyitä. Samaa, vähän lattiapinta-alaa vievää testausalustaa voidaan käyttää esimerkiksi matkapuhelimille, tableteille ja älykelloille vain tuotekohtaista sovitinosaa vaihtamalla, selvittää Kimmo Hyrynkangas, Director, Test Solutions.

Chameleonin joustavuutta lisää myös se, että moduulirakenteisena sitä voidaan laajentaa tarpeen mukaan.

– Kun testattavia ominaisuuksia tulee lisää, voidaan mittalaitteita ja lisämoduuleita hankkimalla parantaa sekä testauskattavuutta että suorituskykyä. Näin järjestelmä on aina myös kustannustehokas, korostaa Hyrynkangas.

Automatisoitu testaaminen vähentää tuotannon pullonkauloja ja lisää tehokkuutta. Manuaalisesta testauksesta poiketen Chameleon toistaa ja analysoi testit aina samalla tavalla ja tallentaa tulokset tietokantaan, josta ne ovat käytettävissä mm. laatumittauksiin.

Toimitusjohtaja Jarmo Rajala korostaa asiakkaiden kanssa tehtävän läheisen yhteistyön merkitystä.

– Olemme yhteistyössä asiakkaan kanssa jo silloin, kun testattavia tuotteita ja testausta vasta suunnitellaan. Näin pystymme parhaiten parantamaan asiakkaan omaa tuloksentekokykyä. Samalla me itsekin kehitämme omaa osaamistamme. Tavoitteenamme on olla vuonna 2020 maailman johtava testausratkaisutoimittaja valituissa segmenteissämme ja sen saavutamme vain yhdessä asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme kanssa. 


Teksti: Maija-Liisa Saksa

……………………

PKC Electronics Oy
• Liiketoiminta-alueet:
– Testausratkaisut
– Tehonhallintaratkaisut
– Suunnittelu- ja valmistuspalvelut

• Toimintaa Suomessa, Kiinassa, USA:ssa ja Vietnamissa
• Henkilökunta: 650
• PKC Electronics Oy on osa PKC Groupia.

PKC Electronics Oy

PKC Electronics develops innovative test solutions that can be used for testing of e.g. mobile phones, tablet computers, vehicle infotainment systems, displays and touch screens. Our long experience in production testing of electronic devices is the basis for our offering. We have a track record of more than 2 million delivered test devices over the past 20 years.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit