Koti hyvinvointi Etätöissäkin on muistettava syödä hyvin

Etätöissäkin on muistettava syödä hyvin

Koronavirus on pakottanut ihmiset vetäytymään koteihinsa. Yksi etätyön aikakaudella korostuvista lieveilmiöistä on riski epäsäännöllisen – ja epäterveellisen – ruokailun yleistymisestä.

313
0
Rehti Lunssi -ateriat valmistetaan Suomessa, laadukkaista raaka-aineista. Niissä yhdistyy ammattitaidolla aikaansaatu herkullinen maku ja valmisruoan helppous.

Etätyötä kehutaan, useimmiten täysin aiheellisesti, mahdollisuudeksi entistä tehokkaampiin työpäiviin. Kun omaan tekemiseen pystyy keskittymään täydellisesti, asiat etenevät eikä aikaa tuhraannu taukoihin tai sosiaaliseen kanssakäymiseen. Aikaansaannokset yllättävät kerta toisensa jälkeen.

Vaan kuinka käy työtehon, saati sitten oman terveyden ja vireystilan, jos mainittujen taukojen ja kanssakäymisten myötä unohtuu myös säännöllinen ateriointi?

– Ruokailun epäsäännöllisyys yleistyy etätöissä, toteaa ateriapalveluja tuottavan Menumat Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Selén

– Silloin helposti ja nopeasti saatavilla olevan, herkullisen aterian merkitys korostuu.

Vaihtelevat työ- ja elämänrytmit olivat jo ennen koronaa luoneet tarpeen laadukkaita valmisruokia kohtaan. Tähän tilanteeseen Menumat kehitti oman Rehti Lunssi -tuoteperheensä. Kyseessä on kaikkiaan 29 erilaista ateriaa sisältävä kokonaisuus, josta voi vapaasti valita haluamiaan annoksia kotiovelle toimitettavaksi. 

Menumatin toiminta on perustunut lähinnä ikäihmisille suunnattuihin ateriakuljetuksiin, joihin kuuluu osana erityinen palvelulaite ruokien säilyttämistä ja lämmittämistä varten. Rehti Lunssi -ateriat, jotka toimivat ilman palvelulaitetta, sopivat mainiosti myös kotona asuville vanhuksille varmistaen riittävän proteiinin ja muiden ravintoaineiden saannin.

Rehti Lunssi -ateriat voidaan säilyttää kodin tai työpaikan omassa pakastimessa ja lämmittää vaivattomasti mikrossa tai uunissa. Ravintosisällöt on mietitty tarkasti, ja Kenneth Selénin mukaan reilun kokoisissa annoksissa mennään reippaasti ”maku edellä”.

– Pakasteruoka on turvallista ja sen tuoreus säilyy erinomaisesti lautaselle saakka. Meillä on pitkä kokemus valmisruokien tuotannosta, ja Rehti Lunssi on uusi tapa viedä kehitystyömme tuloksia uusille asiakasryhmille. Tämä on erinomainen vaihtoehto työpaikkaruokailuun, etenkin silloin kun työtä tehdään epätyypillisinä aikoina ja jopa ympäri vuorokauden. 

Koronakeväänä Rehti Lunssi on löytänyt uusia ystäviä etätyön tekijöistä ja perheistä, joissa lapset käyvät koulua kotona. 

Kun arkeen on muutenkin tullut lisää liikkuvia osia ja erilaista rytmiä, moni kokee suurena helpotuksena sen, että kallisarvoista aikaa kuluu ruoanlaittoon entistä vähemmän.

Menumat

Menumat on suomalainen ruokapalveluyritys, jolla on jo yli 1500 tyytyväistä asiakasta noin 40 kunnan alueella. Asiakkaidemme määrä kasvaa jatkuvasti ja teemme jatkuvaa kehitystyötä ollaksemme Suomen halutuin ateriapalvelu - niin kotona kuin paikoissa, joissa herkutellaan yhdessä. Menumatin ateriapalvelu on tarina suomalaisesta sitkeydestä ja uskosta hyvään ideaan. Ensimmäinen versio kotiateriapalvelumme laitteesta näki päivänvalon jo vuonna 1992. Muutamia vuosia myöhemmin laite siirtyi tuotantoon ja palvelu sai nopeasti 500 asiakasta. Vuonna 2009 mukaan saatiin suomalaisia yksityisiä pääomasijoittajia, jotka varmistivat, että uusi laite ja siihen perustuva palveluliiketoiminta saatiin käynnistettyä kunnolla.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit