Koti bisnes Etätyönteon pitää olla helppoa, hallittavaa ja turvallista

Etätyönteon pitää olla helppoa, hallittavaa ja turvallista

Koronapandemia on viimeistään osoittanut, että etäneuvottelut ovat tulleet jäädäkseen. Töitä tehdään nyt kotoa käsin kirjavalla laitteistolla ja ohjelmistoilla. Koronatilanteen helpottaessa tullaan tarvitsemaan entistä enemmän myös etäneuvotteluvalmiuksin varustettuja neuvottelu-, koulutus- ja opetustiloja. Valinnan etätapaamisen ja kasvokkain tapaamisen välillä ratkaisee jatkossa etävälineiden käytön helppous, hallitavuus, turvallisuus ja toimivuus.

303
0

– Etätyömahdollisuuksien rakentaminen on tänä päivänä elinehto yrityksille koronan kaltaisista kriisitilanteista selviämiseksi. Kaikki työnteko ja opiskelu ei ole kuitenkaan siirtynyt pysyvästi kotitoimistoille, vaan jatkossa tullaan tarvitsemaan entistäkin enemmän etäneuvotteluvalmiuksin varustettuja neuvottelu-, koulutus- ja opetustiloja. Tämä koskee niin yrityksiä kuin oppilaitoksia. Osa näistä tiloista on pienempiä mihin on aikaisemmin totuttu, mutta niiden käyttöasteet tulevat olemaan suurempia, aluemyyntipäällikkö Toni Sarjala Crestronilta ennustaa.

Crestron on amerikkalainen laitevalmistaja, jonka valikoimissa on esitystekniset ratkaisut kuvansiirrosta etäneuvotteluun ja pöytäkaivoratkaisuista ohjausjärjestelmiin.

Haastavinta Sarjalan mukaan on se, että kaikki ihmiset eivät ole kovin teknisiä. Kaikilla on kuitenkin tarve saada ääni kuuluviin, kuva näkyviin ja pystyä jakamaan materiaalia. Kaikki tämä pitäisi pystyä myös tekemään helposti.

– Ihmiset eivät ole valmiita siirtymään etäneuvotteluihin ennen kuin saadaan se käyttökokemus, että kuka tahansa uskaltaa mennä neukkariin ja tietää saavansa toimivan kuva- ja ääniyhteyden helppokäyttöisine sovellustyökaluineen. Kaiken pitää olla helppokäyttöistä, vakioitua ja hallittavaa myös etänä, Sarjala sanoo.

Kaksi etätyön trendiä 

Tällä hetkellä etäneuvotteluratkaisuissa on kaksi isoa trendiä. Toinen on BYOD (Bring Your Own Device) eli järjestelmät, jotka mahdollistavat minkä tahansa etäneuvotteluohjelmiston käyttämisen omalla tietokoneella, mutta silti hyödyntävät parempaa kameraa, mikrofoneja ja äänentoistoa, kuin kannettavien tietokoneiden omat sisäänrakennetut laitteet tarjoavat. 

Toisena trendinä ovat varsinaiset huonejärjestelmät, kuten Microsoft Teams tai Zoom-huonejärjestelmät, joissa keskusyksikkö pyörittää ohjelmistoa. Tällöin ei omalta tietokoneelta tarvitse käynnistää mitään erityistä ohjelmistoa. Riittää kun huoneen varaa kalenterista ja kutsuu etäosallistujat mukaan, niin kaikki on valmiina etäneuvottelua varten.

Crestronilla on tarjota ratkaisuksi Crestron Mercury -tuotesarja, joka on tarkoitettu BYOD-käyttöön ja Crestron Flex -tuotesarja, joka on natiivi Microsoft Teams tai Zoom huonejärjestelmä.

Kokonaisvaltainen palveluntarjoaja takaa toimivat puitteet

Kumpaa tahansa etäneuvotteluratkaisua käytettäessä neuvottelutekniikan pitää olla todella luotettavaa, ja apu pitää saada heti, jos ongelmia ilmenee.

Crestronin yhteistyökumppanina etäneuvottelujärjestelmien käyttöönotossa sekä käyttöä tukevissa palveluissa toimii Dustin Finland Oy taaten ratkaisujen toimivuuden.

Dustin on pohjoismaissa ja Alankomaissa toimiva johtava IT-kumppani, joka tarjoaa ratkaisut ja osaamisen, joilla asiakkaan tietotekniikka ja työympäristö pysyvät ajan tasalla sekä vastaavat organisaatioiden liiketoiminnan tarpeisiin.

Dustinin tuotteistamat palvelukokonaisuudet tukevat modernia työkulttuuria, jossa tiimityö, videokokoukset ja digitaaliset esitykset muodostavat entistä suuremman osan arkea.

Dustinin tuotteistettujen etäneuvotteluratkaisujen arkkitehtuurissa Crestronin teknologia on merkittävässä roolissa.

Dustinin kaltaisen osaavan IT- kumppanin avulla etätyöskentely-ympäristöt saadaan vakioitua, palvelutasoa, käyttöastetta ja tehokkuutta nostettua, kun turha sählääminen putoaa pois ja etäneuvottelut käynnistyvät ilman aloitusvaikeuksia.

– Koheltaminen, heikentää merkittävästi organisaatioiden tuottavuutta, tehokkuutta ja  maksaa työnantajille vuosittain huomattavia summia –  Ja mistään pikkusummasta ei ole kyse.

Me koulutamme yrityksiä esimerkiksi ryhmätyösovellusten käyttöön ja niiden ominaisuuksien hyödyntämiseen. Löydämme parhaita etäneuvottelu- tai etäopetusratkaisuja ja viemme niitä eteenpäin, liiketoiminnan kehitysjohtaja Esa Laaksonen Dustin Finland Oy:stä toteaa.

–  Dustinin vahvuus on se, että olemme kokonaisvaltainen IT-toimittaja, joka tuo tarjolle kaikki mahdolliset ratkaisut ja konsultatiiviset palvelut IT-puolelta. 

Kokonaisuuteen liittyy myös IT-infra eli verkot, langattomat kuvansiirrot, modernit työpaikkaratkaisut ja kokonainen IT-ekosysteemi, josta muodostuu toimiva etäneuvottelu. Dustinilla on vankka IT-osaaminen kaikilta eri osa-alueilta.  

Meiltä saa kaiken yhden luukun periaatteella, avaimet käteen. Tuotamme ratkaisuja myös palveluna. 

www.dustin.fi 

www.dustin.fi/solutions/presentation-technology

Ota yhteyttä: ratkaisut@dustin.fi

Crestron

Crestron on amerikkalainen laitevalmistaja, jonka valikoimissa on esitystekniset ratkaisut kuvansiirrosta etäneuvotteluun ja pöytäkaivoratkaisuista ohjausjärjestelmiin.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit