Koti asuminen Ett Kontio-hus är ett sunt och miljövänligt alternativ

Ett Kontio-hus är ett sunt och miljövänligt alternativ

Vi tillbringar största delen av vår tid inomhus, så byggnadsmaterialen och luftkvalitén har en stor effekt på vår hälsa. Kontio-timmerhusen har en bevisat bra och ren inomhusluft. Trä är också ett miljövänligt och ekologiskt hållbart alternativ.

446
0
Kontio har introducerat modern och spektakulär timmerarkitektur på den svenska marknaden. Förutom villor och fritidshus har Kontio levererat skidstugor på lyxnivå bland annat till Åre.

Du vill sannolikt bo i ett hem, som har en bra och hälsosam inomhusluft, som är energieffektiv och har det lägsta koldioxidavtrycket under byggnadens hela livscykel. Du sätter säkert också värde på att ditt hem har byggts så att man sparat naturresurser.

Ditt val är ett Kontio-timmerhus, vars timmerväggar också fungerar som effektiva kolsänkor. Dessutom utnyttjas de biprodukter som uppstår vid tillverkningen av huset (spån och flis) i energiproduktion.

En timmerbyggnad som är uppförd med modern teknologi är tät och energieffektiv. En massiv timmervägg ackumulerar värme på våren och hösten, på sommaren erbjuder den åter angenäm svalka. På så sätt minskar man behovet av att värma upp och svalka bostaden – och samtidigt minskas utsläppen och energiräkningen.

”Av oss får kunden ett tryggt, hållbart och friskt timmerhem, som färdigställs på nyckelfärdig basis.” – Kirsi Isomursu, Exportchef, Kontiotuote Oy

”Enligt en undersökning som utförts i Finland, är de människor som bor i ett timmerhus också nöjdare med inomhusluftens kvalité, än de som bor i tegel- eller trähus”, berättar exportchefen Kirsi Isomursu.

”Dessutom erbjuder ett timmerhus kontakt med naturen, det ger livskraft och minskar stress. Timmerhusen har en angenäm ljudmiljö och trämaterialet har även i övrigt en lugnande effekt”, påminner hon om.

En vägvisare inom modern timmerhusarkitektur

Finländska Kontio är världens ledande tillverkare av timmerhus, som har en stark position också på den svenska marknaden. Bolaget använder äkta arktisk furu i sin produktion och på fabriken i Pudasjärvi används den senaste teknologin i branschen.

”Vi har introducerat modern och spektakulär timmerarkitektur på den svenska marknaden. Förutom villor har vi byggt fritidshus i den svenska skärgården samt skidstugor i lyxklass bland annat i Åre”, berättar Isomursu. Kontiotuote valdes 2019 till Finlands bästa husleverantör.

”Av oss får kunden ett tryggt, hållbart och friskt timmerhem, som färdigställs på nyckelfärdig basis. Man kan också se vår kollektion på vårt utställningsområde i Arlandastad”, tillägger Isomursu.

Kontiotuote

• Grundad 1976, tillverkare av timmerhus och villor • Fabrik i Pudasjärvi i norra Finland • Omsättning ca 55 miljoner euro • Personal på ca 220 anställda • Levererar årligen ca 2 000 timmerhus över hela världen •

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit