Koti international Finländska produkter med finländska händer

Finländska produkter med finländska händer

Trä är ett levande och naturligt material och det har alltid utgjort en del av inredningen och miljön i finländska hem. De lister, paneler, golvbrädor och bastuprodukter som E.T. Listat Oy tillverkar i massivträ ger varje hem värme och individualitet. De är också ett utmärkt val för den miljömedvetna och ansvarsfulla konsumenten.

348
0

Trä binder koldioxid från atmosfären och minskar på så sätt utsläppen. Det virke som E.T. Listat använder kommer huvudsakligen från finska PEFC-certifierade skogar. När det fortsätter att förädlas i familjeföretaget i Ylivieska med inhemska händer tillförs vårt land arbete, rikedom och välstånd.

– I vårt företag är redan den tredje generationen engagerad i verksamheten. Under årtiondenas gång har vi vuxit till Finlands största list- och paneltillverkare. Vi har alltid strävat efter att arbeta på ett ansvarsfullt sätt, konstaterar den verkställande direktören Raine Luukko.

Kvalitet och ögonfröjd

Av E.T. Listats produkter ytbehandlas över 60 procent. Den populäraste färgen är vitt, men det omfattande urvalet av färger spänner från färg som liknar träets naturliga yta, genomskinliga nyanser och klart lack till täckfärger. Lågemissionsklassificeringen M1 har tilldelats produkter som är målade med vattenburna färger samt ytbelagda mdf-baserade lister och paneler.

– På våra webbsidor visar vi ca 700 artiklar. Alla produkter på våra sidor finns i vårt lager, tipsar Luukko.

E.T. Listat Oy

• Finländskt familjeföretag, grundat 1972

• Fabrik i Ylivieska • Sysselsätter över 100 personer

• Använder 30 000 m³ virke om året • I huvudsak finsk furu och gran

• Även björk, ek, bok, klibbal.

• Produkter: Bygglister, paneler och golvbrädor i obe handlat trä, ytbehandlade eller ytbelagda (mdf), impregnerade produkter för bastu och fuktiga utrymmen, även flamskyddsbehandlade produkter

E.T. Listat Oy

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit