Koti bisnes FläktGroup tekee maailman parasta sisäilmaa

FläktGroup tekee maailman parasta sisäilmaa

158
0

FläktGroup on ilmastoinnin osaaja ja innovatiivinen suunnannäyttäjä Suomessa. – Teemme lähes 90 vuoden kokemuksella maailman parasta sisäilmaa, toimitusjohtaja Rainer Knuts toteaa.

FläktGroup Finland Oy:n taustalla tapahtui vuonna 2016 omistajavaihdos kun DencoHappel ja Fläkt Woods yhdistyivät FläktGroup Finland Oy:ksi. – Meillä on nyt vahva omistaja, koko FläktGroupin tuki takana ja entistäkin isommat muskelit toimia markkinoilla innovatiivisena sisäilmaratkaisujen kehittäjänä, Knuts toteaa.

Läsnä jokaisessa suomalaisessa kodissa

FläktGroup on tänä päivänä älykkäiden ja tehokkaiden sisäilmaratkaisujen eurooppalainen markkinajohtaja, joka tarjoaa markkinoiden laadukkaimmat ratkaisut laadukkaaseen sisäilmaan ja hyvinvointiin. Yhtiöllä on Suomessa takana 87-vuotinen historia. – Käytännössä jokainen suomalainen on joskus hengittänyt meidän tuottamaa sisäilmaa, sillä jokaisessa suomalaisessa 1950-luvun jälkeen rakennetussa tai peruskorjatussa rakennuksessa on meidän toimittamia tuotteita. Tänä päivänä meidän vuosittain toimittamien ilmankäsittelykoneiden ilmamäärä vastaa puolen miljoonan suomalaisen hyvän sisäilman tarvetta ja olemme arvioineet, että olemme pienentäneet Suomen rakennusten hiilijalanjälkeä jopa 30 % viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. 

Huomattavaa energiansäästöä ja parempaa työtehoa

FläktGroupin toimintaa leimaakin ylpeys siitä, että sisätiloissa voi hengittää maailman parasta sisäilmaa. – Vaikka tarjoammekin asiakkaille ilmanvaihdon tuotteita ja ratkaisuja, tärkein tuotteemme on huonetilan optimaalinen olosuhde ja hyvä sisäilma.

Keskustelussa käy ilmi, että sisäilman laadulla on todellakin merkitystä niin yhteiskunnan kuin yksilönkin kannalta. – Rakennusten kokonaisenergiankulutus on noin 40 %, josta ilmanvaihdon osuus on 35-50 %. Ilmanvaihdon merkitys energiankulutuksessa tulisikin nostaa vahvemmin keskiöön, kun keskustellaan rakennusten energiankulutuksesta, Knuts painottaa. 

Sisäilman laatu vaikuttaa oleellisesti myös työntekijöiden jaksamiseen ja työhyvinvointiin. – Korkealaatuinen, puhdas sisäilma vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden työtehoon ja yleiseen vireystilaan. Kun ilmanvaihto toimii ja on oikeassa suhteessa tilankäyttöön, työntekijöiden vireystila pysyy huomattavasti paremmalla tasolla koko työpäivän.

 

Optivent® Ultra – energiansäästöä ja älykästä ilmanvaihtoa

FläktGroup on tuonut tänä syksynä markkinoille uuden innovaation nimeltä Optivent® Ultra, jonka avulla rakennuksen ilmanvaihdon energiankulutusta voidaan Knutsin mukaan alentaa jopa 40-50 %. Optivent® Ultra on ilmanvaihdon säätölaite, jonka antureiden avulla huonetilan olosuhdetta voi säätää automaattisesti niin, että ilmanvaihto on optimaalinen kaikissa tilanteissa, vaikka käyttötarpeet ja olosuhteet muuttuvat. Säätölaitteen automatiikka tunnistaa huonetilan hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan, ja säätää sen mukaan ilmanvaihdon tarpeen. Näin energiaa ei tuhlata puhaltimen turhaan käyttöön ja liialliseen ilman virtaukseen. Hyvä esimerkki on vaikkapa neuvotteluhuone, joka on välillä tyhjillään ja välillä täynnä ihmisiä, jotka tuottavat lämpöä ja hiilidioksidia. Optivent® Ultra soveltuu hyvin myös vaativiin ympäristöihin, kuten luokka- ja potilashuoneisiin. Se on myös huoltovapaa, sillä laitteen rakenne ja materiaalit eivät altistu kulumiselle.

 

Uusia innovaatioita ketterästi kehittäen

FläktGroupilla on suuret odotukset älyteknologiaa edustavalle uutuustuotteelle ja erinomaiset lähtökohdat kehittää markkinoille vastaavia innovaatioita. – Pitkä kokemus, henkilöstön osaaminen ja asiantuntemus sekä omien testilaboratorioiden mahdollistama ketterä tuotekehitys ovat vahvuuksiamme ja yhtiömme menestyksen kulmakiviä. Knuts mainitsee vahvuudeksi myös yhtiön koon. – Toimimme valtakunnallisesti ja toimitamme asiakkaille miljoona metriä ilmastointikanavaa vuosittain, tehtaaltamme valmistuu uusi puhallin joka viides minuutti ja valmistamme päivittäin 10 000 ilmastoinnin päätelaitetta. Toimituskykymme riittää hyvinkin mittaviin projekteihin, joita Suomessa on nyt käynnissä ennätyksellisen paljon. Vaativammissa kohteissa tarvitaan myös ilmanvaihdon eritysosaamista ja asiantuntemusta, jossa avainasemassa ovat meidän osaajamme. 

Knuts onkin tyytyväinen siihen, että yhtiöllä on työntekijämarkkinoilla varsin hyvä tunnettuus ja työnantajamielikuva. – Yhtiötämme kohtaan tuntuu löytyvän kiinnostusta ja imua. Se antaa meille hyvän pohjan jatkaa määrätietoista työskentelyä maailman parhaan sisäilman puolesta! Teksti: Mia Heiskanen

FläktGroup

FläktGroup muodostettiin vuonna 2016 DencoHappelin ja Fläkt Woodsin yhdistyessä. FläktGroup on älykkäiden ja tehokkaiden sisäilmaratkaisujen uusi eurooppalainen markkinajohtaja. Tarjoamme asiakkaillemme korkeimmat laatuvaatimukset täyttäviä ratkaisuja laadukkaaseen sisäilmaan ja hyvinvointiin.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit