Koti kuluttajalle Gurutason Big Data -osaajille vapaus päättää työnteon moodista

Gurutason Big Data -osaajille vapaus päättää työnteon moodista

312
0

High Information Systems eli HI-IS ei ole ihan tavanomainen konsulttitalo. Yhtiöstä löytyy asiakkaiden käyttöön kiistattoman järeää asiantuntijuutta tiedonhallintajärjestelmistä, Big Datasta ja analytiikkaratkaisuista. Tekijöille eli guruille se on puolestaan työpaikka, jossa on vapaus päättää milloin ja missä haluaa työskennellä. Sitähän me kaikki haluamme!

– Yrityksemme pihvi on pitkä ja järeä kokemus tiedonhallinnasta. Bisneksemme ytimessä ovat tietovarastointi, Big Data, analytiikkaratkaisut, tietokantojen asennus ja ylläpito, seuranta ja suorituskykyoptimointi. Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntijoita eli guruja, joilla on todella laaja näkemys ja kokemus koko informaatioketjusta, yhtiön perustaja ja Über Guru Sami Porokka kertoo. 

Tekoäly ja koneoppiminen ovat nyt kaikkien huulilla, mutta Porokan mukaan perustan on oltava kunnossa ennen kuin voidaan siirtyä seuraavalle tasolle. 

– Me tiedämme, miten perusta laitetaan kuntoon niin, että se kestää. Meiltä löytyy tiedon keräämiseen, säilyttämiseen, koneoppivaan MDM:N, raportointiin, analytiikkaan, ja niihin liittyviin prosesseihin sellaiset välineet, joiden avulla asiakkaan bisnes pyörii nyt ja lähitulevaisuudessa.

Valjasta Big Data parempaan käyttöön

Mikä on asiakkaan tyypillinen haaste?

– Moni yritys taistelee tilanteessa, jossa vanhat tietovarastot eivät kykene enää vastaamaan tämän päivän tietomäärään ja yrityksen tarpeisiin, kun olemassa olevan tiedon lisäksi mm. IoT ja sosiaalisen median kanavat tuottavat jatkuvasti lisää dataa. Moni pohtii myös sitä, miten taklata tiedon sujuva hyödyntäminen esimerkiksi korkean tietoturvan ympäristössä? 

Edellä kuvatut tilanteet ovat HI-IS:n guruille peruskauraa. 

– Meidän tehtävämme on auttaa sujuvoittamaan Big Datan avulla yrityksen toimintoja, parantamaan asiakaskokemusta ja kilpailukykyä. Olemme valinneet yhteistyökumppaneiksi parhaat kansainväliset yritykset ja tuotteet ja voimme näin tarjota asiakkaille myös parhaat mallit siihen, miten pohja rakennetaan kestävästi ja järkevästi.

Guruihin luotetaan

Luotto pelaa Porokan luotsaaman yhtiön guruihin, joiden takataskusta löytyy yli 20 vuoden kokemus alalta. Porokka on itsekin kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu nimi, joka ei alaa tunteville esittelyjä kaipaa.

 – Tittelini oli jo vuonna 1997 IT Guru. Urakehitykseni myötä se on muuttunut Über Guruksi, hän velmuilee. Yhtiön asiakkaiden joukosta löytyykin DNA:n ja Veikkauksen kaltaisia jättejä, joista suurin osa on kulkenut HI-IS:n mukana jo reilut 15 vuotta.  

Mitä? Työpaikka, jossa ei ole työntekopakkoa

Työntekijöille yhtiö on raikas poikkeus valtavirrasta. 

– Pointti on se, että meillä voi tehdä työtä missä ja milloin tahansa, sillä tulokset ratkaisevat. Työntekijä voi siis halutessaan hoitaa työt palmun alta tai leijasurffailun lomassa, kunhan asiakkaan työt tulevat tehtyä. Palkan suhteen olemme avokätisiä, joten jos on valmis paiskimaan kovasti hommia, näkyy se myös kukkarossa. Emmekä me myöskään pihistele työvälineissä. 

Yhteiskunnallinen näköalapaikka

Työ HI-IS:ssä tarjoaa myös näköalapaikan yhteiskunnallisesti merkittäviin hankkeisiin. 

– On hienoa, että voimme olla mukana hankkeissa, joissa ennakoidaan vaikkapa sydänkohtausten riskejä tai tunnistetaan syöpäkasvaimia. Se antaa aivan uudenlaista merkitystä työhön. Itselläni on myös laaja kansainvälinen huipputekijöiden verkosto, joten työ meillä voi myös avata ovet huippupestiin maailmalla!

”Yrityksemme pihvi on pitkä ja järeä kokemus tiedonhallinnasta.”

Teksti: Mia Heiskanen 

High Information Systems

Tutustu High Information Systems palveluihin tai jätä rekryhakemus osoitteessawww.hi-is.comJos tarvitset huipputason ratkaisuja tiedonhallinnan ongelmiin niin ole yhteydessä: Sami Porokka, 050 521 7726

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit