Koti bisnes Haltian tarjoaa helpon väylän esineiden internetiin

Haltian tarjoaa helpon väylän esineiden internetiin

Esineiden internet (IoT) tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia yrityksen toiminnan ja kannattavuuden parantamiseen. Toisin kuin yleensä ajatellaan, IoT-järjestelmän rakentaminen ja käyttöönotto voi olla helppoa ja yksinkertaista.

283
0
Haltian tekee IoT-järjestelmän rakentamisesta ja käyttöönotosta helppoa ja yksinkertaista

Tämän mahdollistaa oululaisen tuotekehitys- ja IoT -palveluyritys Haltianin kehittämä Thingsee-palveluratkaisu, joka pystytytään integroimaan suoraan ja helposti asiakkaiden nykyisiin liiketoimintoihin. 

– Monesta muusta toimijasta poiketen me tarjoamme saman katon alta käytännössä kaikki IoT-hankkeeseen liittyvät palvelut. Meillä on itse kehitetty ja toteutettu teknologia, jota pystymme itse muokkaamaan ja hallitsemaan. Tyypillisesti IoT-järjestelmämme luovat asiakkaille uudenlaista liiketoimintaa ja tuovat säästöjä nykyisessä toiminnassa, Haltian Oy:n toimitusjohtaja Pasi Leipälä toteaa.

Haltian lähti kehittämään IoT-ratkaisujen käyttöönoton helppoutta jo vuonna 2013 ja kokonaisvaltaista palveluratkaisua on hiottu iskuun jo 160 eri yritysasiakkaan kanssa. Asiakkaat ovat esimerkiksi kiinteistönhallintyhtiöitä, hygieniayhtiöitä, logistiikka- ja teollisuusyhtiöitä. Esimerkkeinä mainittakoon Lindström, Posti ja Fingrid.

– Kuuden vuoden aikana olemme nähneet mitkä ovat tällaisten laajojen IoT-järjestelmien käyttöönoton haasteet ja kehittäneet vastauksen näihin haasteisiin, Leipälä sanoo.

Nopea ja kustannustehokas pystytys

Thingsee IoT-laitealustan suunnittelun pohjana on ollut halu tuottaa Haltianin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille täysin optimoitu ja läpinäkyvä IoT-ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että tarjoaa täyden hyödyn IoT-alustasta. 

– Meillä on kolmessa eri segmentissä tarjolla valmiita ratkaisuja: älykylpyhuoneet ja älytilat, kiinteistöt sekä tehtaat ja logistiikkajärjestelmät. Keskitämme tarjontamme näihin kolmeen toimialaan tai alueeseen, minkä vuoksi voimme palvella näitä asiakkaita hyvin nopealla aikataululla. Räätälöitynä voimme tehdä IoT-järjestelmiä mille tahansa toimialalle.

Haltian voi tarjota kokonaisia ratkaisuja, jotka pystytytään integroimaan suoraan ja helposti asiakkaiden nykyisiin liiketoimintoihin. 

– Thingseehen kuuluu laaja skaala IoT-sensorilaitteita ja niihin liittyviä ohjelmistoja, joilla järjestelmää käytetään, ja näiden lisäksi ylläpitopalvelut sekä kustomointipalvelut, joilla järjestelmät pystytään integroimaan asiakkaiden järjestelmiin ja businekseen, Leipälä toteaa.

Lyhyt takaisinmaksuaika

– Kustannustehokas järjestelmäarkkitehtuurimme tekee tarjonnastamme hyvin kilpailukykyisen. Nopeimmillaan on nähty, että laajamittaiset järjestelmäasennuksemme maksavat itsensä takaisin puolessa vuodessa, eli erittäin nopeasti, Leipälä kertoo.

Haltian

Founded in 2012 by ex-Nokia top professionals, now having a global customer base from Fortune 500 customers to the most promising start-ups. Haltian is the most successful and acknowledged spin-off from Nokia globally.Whatever your idea, it can be made into premium quality product at Haltian.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit