Koti kuluttajalle Hammashoidon edelläkävijät

Hammashoidon edelläkävijät

Kun hammashoidon erikoisammattilaisilla on käytössään tämän päivän viimeisin diagnostiikka- ja hoitoteknologia, päästään tamperelaisen Hammaslääkäriasema Helmiäisen hoidon tasolle eli huipulle. Tällöin hampaiden vauriot voidaan kartoittaa yksityiskohtaisen tarkasti ja korjata parhaalla mahdollisella tavalla oli kyseessä mikä tahansa hampaiden ja suun alueen hoitoa vaativa toimenpide tavallisesta paikkauksesta samana päivänä hampaan poiston kanssa tapahtuvaan implantin asennukseen

284
0
Hammaslääkäriasema Helmiäisen omistaa kahdeksan hammaslääkäriä ja me kaikki työskentelemme vastaanotolla. Perustimme yrityksen, koska halusimme tarjota potilaille parasta mahdollista hoitoa ja saada itsellemme työpaikan, jossa laitteiden tai materiaalien investointipäätöksiä eivät tee ekonomit pelkkää taloudellista etua ajatellen, kertoo Ville Männistö.

Hammashoidon laatu oli ykkösasia, kun Helmiäisen perustajat viime vuonna miettivät uuden yksityisen hammaslääkäriasemansa tavoitteita. Laadun tekeminen vaatii paitsi hyvää ammattitaitoa ja erikoisosaamista, myös parhaat mahdolliset työvälineet ja niiden ylläpidon.

– Parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi kaikkien hoitoprosessin osa-alueiden pitää toimia saumattomasti. Laadusta ei voi missään vaiheessa tinkiä. Jokaisella huippuammattilaisellamme lääkäristä hammashoitajaan ja välinehuoltajaan on käytettävissään juuri hänen työhönsä parhaiten soveltuvat työvälineet sekä uusin teknologia, jolloin hän pystyy viemään työnsä huippuunsa. Tämä on aina potilaan etu, selvittää suu- ja leukakirurgiaan erikoistuva hammaslääkäri Ville Männistö.  Hän on myös yrityksen toimitusjohtaja. 

Helmiäinen Oy on työntekijöittensä omistama, täysin kotimainen Tampereella toimiva hammaslääkäriasema. 

– Kotimaisuus on meille tärkeää ja sen vuoksi oli myös itsesään selvää, että hankimme suomalaisen Plandentin laitteet ja välineet, sillä ne ovat maailman kärkituotteita. Olen työskennellyt useissa  erilaisissa hammashoitoloissa eri kaupungeissa ja kokemukseni on, että Plandentin koneet ovat parhaita. Erityisesti niiden ergonomia on hyvä.

”Me haluamme kehittää hammashoidon ajatusmaailmaa.” 
– Ville Männistö, toimitusjohtaja, Hammaslääkäriasema Helmiäinen 

– Huolellinen diagnostiikka on edellytys hyvälle hoitosuunnitelmalle. Käytössämme ovat nykyteknologian edistyneimmät laitteet, joilla saadaan röntgenkuvien lisäksi myös 3D-leikekuvia ja kuvat lausuu aina suuradiologian erikoishammaslääkäri. Implantteina käytämme maailman tutkituimpia Nobel Biocarea ja Strauman implantteja, kertoo Männistö.  

Implantti ja kruunu päivässä

Männistö on ensimmäisenä Suomessa saanut äskettäin koulutuksen uusien Nobel Biocare N1 -implanttien käyttöön. Jatkossa hän myös kouluttaa Helmiäisessä muita hammaslääkäreitä uuteen implanttijärjestelmään. Kyseessä on ns. välitön implantointi eli implantti asennetaan samana päivänä, kun hammas on poistettu. 

Hammaslääkäriasema Helmiäisessä hoidon laatu on ykkösasia ja kotimaisuus tärkeää. Sen vuoksi kaikkien laite- ja instrumenttihankintojen valintaperusteena oli paras mahdollinen teknologia, mikä löytyi kotimaiselta Plandentiltä.

Implantti suunnitellaan virtuaalisesti juuri oikeanlaiseksi ja viedään paikalleen millinosien tarkkuudella tismalleen oikeaan asentoon navigaattorin avulla. Kun implantti asennetaan välittömästi hampaan poiston yhteydessä, säästyy paljon luuta ja kudoksia, sillä ne eivät ehdi vähetä hampaan puuttumisen vuoksi, kuten käy perinteisessä implanttihoidossa. Siinä hampaan poiston jälkeen pitää odottaa puoli vuotta ennen implantin asennusta.

– Muutamme koko hoitoprosessien ajatusmaailmaa ammattitaitomme ja välineittemme avulla. Kun perinteisesti käytetään viikoista jopa vuoteen kruunujen tai implanttien asentamiseen, meillä ne onnistuvat päivässä.

– Cerec-tekniikalla pystymme tekemään hammaskruunut yhden työpäivän aikana, jolloin aamupäivällä suoritetaan tarvittavat poraukset ja iltapäivällä valmis kruunu voidaan asentaa paikalleen, kertoo Miikka Åhlman, joka on yksi kahdeksasta Helmiäisen omistajahammaslääkäristä. Tähän tukensa antaa juuri avaamamme hammaslaboratorio, jossa hammas- ja erikoishammasteknikkomme valmistavat  käyttämämme kruunut ja proteesit, lisää Männistö.

Viimeisen päälle hiottu hygienia

– Kun Helmiäisessä on panostettu huippulaadukkaisiin laitteisiin ja välineisiin, halutaan ne myös pitää kunnossa, opastaa Helmiäisen hygieniavastaava Terhi Leppänen. Yrityksessä onkin kaksi alan ammattilaista välinehuoltajina, joiden tehtävänä on pitää kaikki koneet ja instrumentit toimintavalmiina sekä ehdottoman puhtaina. Tämä on aina tärkeää, mutta korostuu erityisesti pandemian aikana.

Helmiäisen välinehuollossa kaikki instrumentit pestään, desinfioidaan ja kuivataan asianmukaisesti. Sterilointi tehdään validoiduilla autoklaaveilla, joten kaikki mikrobit tuhoutuvat itiöitä myöten.

Desinfektion ja steriloinnin jälkeen välinehuoltaja toimittaa käsitellyt, valmiiksi kootut instrumentit hoitohuoneisiin. Näin hoitajat voivat keskittyä kliiniseen työhön ja heillä on aina sopivat  instrumentit käsillä.

Tämän vuoden maaliskuussa aloittanut Helmiäinen on otettu hyvin vastaan ja toiminta laajenee syksyn aikana.

– Aloitimme keväällä seitsemän hoitohuoneen vastaanotolla. Sekä asiakkaiden että hammaslääkäreiden kiinnostus meitä kohtaan on ollut niin voimakasta, että nyt toimimme yhdeksässä hoitohuoneessa ja rakennamme neljää uutta. Henkilökuntamme määrä on nyt 50, joten olemme paikallisesti iso työnantaja, iloitsee Männistö.

Helmiäinen

Hammaslääkäriasema Helmiäinen on uusi itsenäinen, työntekijöidensä omistama yksityinen hammaslääkäriasema Tampereen keskustassa. Helmiäinen tarjoaa mutkatonta ja luotettavaa suun terveydenhoitoa. Tarjoamme kokonaisvaltaiset hammaslääkäri- ja hammashoitopalvelut – aina hampaiden ja suun hyvinvoinnin tarkastuksesta säihkyvään hymyyn, sekä vaativimpienkin hammasongelmien hoitoon. Toteutamme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman huolellisen tarkastuksen pohjalta.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit