Koti asuminen Hollola on jo luonnostaan muita parempi

Hollola on jo luonnostaan muita parempi

Terveet ja hyväkuntoiset koulukiinteistöt, monipuoliset peruspalvelut, turvallinen ja luonnonläheinen asuinympäristö sekä paljon mahdollisuuksia yrittäjille. Siinä nippu Hollolan arkisia vetovoimatekijöitä, joista monella muulla paikkakunnalla voidaan vain haaveilla.

1049
0
Hollolan elinvoimasta kertoo myös asukkaiden ikärakenne. Lapsiperheiden osuus on Päijät-Hämeen korkein.

Aktiivinen, turvallinen, yhteisöllinen, kotoisa, vireä, juureva, perheystävällinen, vehreä ja itsenäinen.

Siinä nippu adjektiiveja, joilla Lahden kupeessa asuvat hollolaiset kuvailivat kotikuntaansa taannoisen brändityön yhteydessä. Aktiivisesti annetusta asukaspalautteesta on kiteytetty myös Hollolan oma brändi, joka tiivistyy sanapariin Monta luontoa.

Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen tunnustaa, että lausahdus voi ensi kuulemalta tuntua hieman moniselitteiseltä.  Samalla se on kuitenkin äärimmäisen osuva – Hollolasta kun on kunnanjohtajan mukaan todella moneksi.

– Olemme viihtyisä, turvallinen ja luonnonläheinen asuinpaikka, joka tarjoaa hyvät palvelut ja sujuvan arjen kaikille kuntalaisille. Yksikään koulu ei toimi väistötiloissa ja moni arvostaa myös ympäröivää luontoa. Meillä pääse luonnonrauhaan ja harjumaisemiin kotiovelta, Rahkonen kehaisee.

Kunnan elinvoimasta kertoo myös asukkaiden ikärakenne. Hollolassa lapsiperheiden osuus on Päijät-Hämeen korkein.

”Vielä muutama vuosi sitten luonnonläheisyys, turvallisuus ja citymaalaisuus kuulostivat joidenkin mielestä vanhanaikaiselta. Nyt niille tuntuu olevan päivä päivältä enemmän tilausta.” 

Hollola on myös yrittäjän ystävä

Elinkeinopäällikkö   Sari-Anna Vilander painottaa myös kunnan yrittäjähenkisyyttä. Hollolalla on potentiaalia kasvaa yhdeksi eteläisen Suomen tärkeimmistä yrityskeskittymistä. Kiinnostuneita löytyy niin lähi- ja pk-seudulta kuin myös ulkomailta saakka. 

– Yritysten kannalta vahvimpia valttejamme ovat logistisesti erinomainen sijainti, yritysverkostot, Lahden korkeakoulut sekä kohtuuhintaiset toimitila- asumis- ja työvoimakustannukset. Lahden eteläisen kehätien valmistuminen, uudet yritysalueet sekä mahdollisuudet kehittää myös raideliikennettä tarjoavat tulevaisuudessa paljon kasvumahdollisuuksia, Vilander listailee.

Vetovoimaa ja elinvoimaisuutta todistaa sekin, että moni Hollolassa toimiva yrittäjä tai siellä työskentelevä yritysjohtaja asuu siellä itsekin.

Kunnanjohtaja muistuttaa myös siitä, että Päijät-Hämeen perinteikkäässä emokunnassa päätökset tehdään harkiten. Muotivirtaukset tulevat ja menevät, mutta Hollolassa katsotaan pidemmälle ja arvostetaan omia luontaisia vahvuuksia.

– Vielä muutama vuosi sitten luonnonläheisyys, turvallisuus ja citymaalaisuus kuulostivat joidenkin mielestä vanhanaikaiselta. Nyt niille tuntuu olevan päivä päivältä enemmän tilausta – eikä pelkästään koronan takia, Rahkonen muistuttaa.

Hollola

  • Perustettu 1865
  • Asukkaita noin 23 500
  • Väkiluvultaan yksi Suomen suurimmista kunnista
  • Kunnallisveroprosentti 21,00
Hollolalla on monta luontoa, sinun on yksi niistä.
#hollola #montaluontoa

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit