Koti kauneus Hyvän tuotteen taika

Hyvän tuotteen taika

Luonnonkosmetiikkaa valmistava Saaren Taika on hurmannut käyttäjänsä tehokkailla tuotteillaan. Idea lähti Johanna Amnelinin omista iho-ongelmista.

503
0

Suosio yllätti yrittäjän itsensäkin. Johanna
Amnelin
oli jo jonkin aikaa valmistanut omaan käyttöönsä shea-voiteesta ja kamomillasta. Hänen kädessään oli vaikea ihottuma, jota oli yritetty hoitaa lääkkeillä pitkään.

– Siihen liimattiin jopa keinoihoa raapimisen estämiseksi. Monen eri reseptin ja kokeilun jälkeen löysin oikean yhdistelmän voiteeseen ja sain ihottuman sillä kuriin.

Amnelin oli ryhtynyt myymään syksyllä 2017 verkkokaupassaan luonnonmukaista pyykkietikkaa, ja nyt hän kokeili panna myyntiin myös erän itse valmistamaansa voidetta.

– Siitä tuli nopeasti yksi hittituotteistamme. Asiakaspalaute on ollut kiittävää, ja moni on saanut avun pitkäaikaiseen iho-ongelmaan, johon apteekin voiteet eivät ole auttaneet.

Saariston rauhassa

Saaren Taika -sarjan tuotteet valmistetaan Särkisalossa yrityksen tiloissa. 

Hän uskoo, että suosion salaisuus on yksinkertaisesti tuotteen laatu.

– Erotumme muista laadukkailla raaka-aineilla. Kaikki tutkitaan ja testataan tarkkaan, ja vaadin joka ainesosasta sertifikaatit ja analysointitodistukset.

Alusta asti osa tuotteiden raaka-aineista saatiin lähiluonnosta. Huippusuosittuja ovat olleet esimerkiksi tyrnipensaan ja mustikan lehtiä sisältävät voiteet ja saippuat.

– Raaka-aineet ovat työläitä kerätä, joten tällaisissa tuotteissa erät ovat pieniä. Kun mustikkakasvovoidetta tulee verkkokauppaamme myyntiin, koko erä menee yhdessä päivässä.

Muita tuotteita on myynnissä verkkokaupan lisäksi 300 jälleenmyyjällä. Tulossa on myös kosmetologien hoitolatuotesarja.


Johanna Amnelin uskoo, että laadukkaat raaka-aineet selittävät Saaren Taika -tuotteiden suosion.

Verkosto kantaa

Nopeasti kasvava yritys on vaatinut Johanna Amnelinilta sopeutumista uuteen johtajarooliinsa. Hän korostaa, ettei ole käynyt johtajakouluja, vaan oppinut tekemällä. 

Tällä hetkellä yritys työllistää kahdeksan täysipäiväistä työntekijää. Ala on kausiluonteista: kesästä jouluun on ruuhkaa, kunnes sydäntalveksi ja kevääksi hiljenee.

– Senkin vuoksi luotamme pienyrittäjien verkostoon. Olen löytänyt osaavia ihmisiä, jotka hoitavat muun muassa asiakaspalvelun, someviestinnän ja graafisen suunnittelun. Kaikkea ei tarvitse osata itse, Amnelin huomauttaa.

Saaren Taika

Tuotteemme ovat käsin valmistettuja, luonnollisista raaka-aineista. Ne ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia eivätkä rasita ympäristöä. Rakkaudella sinulle, Särkisalon saaristosta.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit