Koti bisnes Korona Norovirus MRSA VRE Clostridium difficile jne

Korona Norovirus MRSA VRE Clostridium difficile jne

STERIPRO UVC-desinfiointirobotti koronaviruksen tuhoamiseen pinnoilta ja huoneilmasta hoitokodeissa ja terveydenhuoltolaitoksissa

255
0

Koronaviruspandemia voi olla ohi vielä tänä vuonna, mutta tarve tilojen hyvälle desinfioinnille ei lopu siihen. Norovirus, MRSA, VRE tai Clostridium difficile voivat olla seuraavia ongelmia. Kaikkiin näihin tehoaa UVC -desinfiointi.

Tavallisen puhdistuksen jälkeen tehtävällä UVC-desinfioinnilla voidaan välttää vakavia terveydellisiä ja taloudellisia seuraamuksia.

Tutkimuksen mukaan normaalin potilashuoneessa tehtävän puhdistuksen jälkeen tehty UVC-desinfiointi vähensi hoitoon liittyviä infektioita 34%:lla3. UVC:n teho mikrobien tuhoamisessa on lukuisissa julkaisuissa vahvistettu1,2,3

SteriPro UVC-desinfiointirobotti tarvitsee vain kaksi noin viiden minuutin pituista säteilytystä yhden tai kahden hengen huoneessa. Mikäli huone on suurempi, aikaa tarvitaan enemmän. Laite mittaa huoneen koon ja ehdottaa riittävää desinfiointiaikaa. Säteilytys tehdään kahdesta eri kohtaa huonetta katvealueiden välttämiseksi. WC-tilan desinfiointi kestää vain pari minuuttia.

Desinfioinnin ajaksi ihmisten tulee poistua huoneesta, mutta sen jälkeen tila on välittömästi käytettävissä. Huoneesta ei tarvitse poistaa mitään materiaalia, eikä ilmanvaihtoa tarvitse peittää.

www.omamedical.fi

Lähteet: 1) Anttila V-J et al. Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta. (2019). 2) Wong T et al. Postdischarge decontamination of MRSA, VRE and Clostridium Difficile isolation rooms using 2 commercially available automated ultraviolet-C-emitting devices. American Journal of Infection Control 44 (2016). 3) Napolitano NA et al. The effectiveness of UV-C radiation for facility-wide environmental disinfection to reduce health care-acquired infections. American Journal of Infection Control 43 (2015).