Koti asiakaspalvelu Kymenlaakson Taksi Oy panostaa läpinäkyvään ja turvalliseen palveluun

Kymenlaakson Taksi Oy panostaa läpinäkyvään ja turvalliseen palveluun

Kesällä 2018 toteutettu taksiuudistus vähensi suomalaisten taksien käyttöä ja kuluttajien luottamusta niitä kohtaan. Uudistuksen myllerryksessä Kymenlaakson Taksi päätti palauttaa asiakkaiden luottamuksen läpinäkyvällä hinnoittelulla ja taksien tunnistettavuudella.

347
0

Satsaus kannatti, sillä yhtiö on säilyttänyt vahvan asemansa alueella ja kouluttaa uusia kuljettajia. 

Kymenlaakson Taksin toimitusjohtaja Timo Liikanen näkee taksiuudistuksessa myös positiivisia puolia.

– Kilpailun vapautuminen ajoi monia yhtiöitä kehittämään toimintaansa ja parantamaan palveluaan. Mekin olemme keskittyneet entistäkin voimakkaammin asiakaspalveluun ja välityskeskuksessamme vastataan puheluihin nopeasti minä päivänä ja kellonaikana tahansa.

Uutena palveluna pientavarakuljetukset

Uusien ”villien” taksiyrittäjien ja turvallisuuden lisäksi kuluttajia puhutti uudistunut taksihinnoittelu. Kymenlaakson Taksi päätti brändiuudistuksessaan keskittyä tarjoamaan tuttua ja turvallista palvelua, mihin kuului läpinäkyvä hinnoittelu.

– Meillä hinta muodostuu matkan pituuden ja siihen käytettävän ajan mittauksella ja käytämme sekä päivä- että ns. yötaksaa, joita ei muuteta tapahtumien mukaan. Meidän kautta tilattu taksi maksaa aina saman verran esimerkiksi Kotkan Meripäivien aikana kuin muulloinkin. Hinnat ovat esillä verkkosivuilla ja asiakas voi laskea tilaussivulla, paljonko matka maksaa. Näin tilaaja tietää meidät valitessaan, mitä saa. Tämä on lisännyt asiakkaiden luottamusta meitä kohtaan, Liikanen kertoo.

Yhtiö hoitaa myös kela- ja sotekuljetuksia sekä osaa koulukyydeistä Kymenlaakson alueella. Uutena palveluna yhtiö tarjoaa myös pientavarakuljetuksia.

– Vaikka logistiikkatoimijoita löytyy alueelta paljon, harva pystyy reagoimaan kuljetustarpeisiin minuuteissa. Kymenlaakson Taksi Oy:n kautta taksi on saatavilla muutaman minuutin päästä tilauksesta. Voimme näin reagoida kuljetustarpeeseen tosi nopeasti ja saamme esimerkiksi kiireellisiä varaosia minuuteissa liikkeelle. 

– Tuttu ja turvallinen taksi -asiakaslupaukseen kuuluu myös kaikkien autojen varustaminen alkolukoilla. Lisäksi valvomme taksitarkastajien kautta kuljetusten sujuvuutta, jotta voimme varmistaa, että asiakaslupaus täyttyy.   

Uusi palvelu koronavirusepidemian vuoksi: tilaa ruokakuljetus taksilla!

Tämänhetkinen poikkeustilanne pakottaa monia ihmisiä jäämään kotiin. Kymenlaakson Taksi Oy aloitti uuden palvelun, millä pyrimme tuottamaan palvelua suoraan näille omiin koteihinsa jääneille ihmisille. Tarkoituksenamme on mahdollistaa arjen välttämättömyydet, kuten ruoka- ja lääkeostokset ympäri Kymenlaaksoa asuville ihmisille.

Meiltä voi tilata taksin kotiin hakemaan ostoslistan ja ostoksiin varatun rahan, jolloin käymme asiakkaan puolesta hänen haluamassaan kaupassa ja tuomme ostokset kotiin. Tässä on kuitenkin hyvä huomioida, että tämän palvelun kautta asiakas ei voi tilata tupakka- tai alkoholituotteita, koska näitä emme voi ostaa asiakkaan puolesta kaupoista.  

Toinen vaihtoehto on tehdä ostokset suoraan kauppojen verkkokauppapalvelun kautta, ja tilata taksi vain noutamaan ostokset kaupalta kotiin. Tällöin tilauksen yhteydessä tulee meille ilmoittaa vain, noutokoodi sekä kauppa mistä ostokset noudetaan, ja taksi käy noutamassa ostokset tuoden ne suoraan kotiovelle.

Palveluksessasi vuodesta 2005

Kymenlaakson Ajovälitys Oy perustettiin vuonna 2005. Varsinainen tilausvälitystoiminta aloitettiin kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2007, kun Kotkan Ulataksi Oy ja Kouvolan Seudun Taksikeskus Oy yhdistyivät. Yhdistymisen seurauksena Kymenlaakson Ajovälitys Oy:n palveluiden alle siirtyi noin 235 taksiyrittäjää Kotkan, Haminan, Kouvolan ja Pyhtään seuduilta.

Vuonna 2009 välityskeskus muutti Pajamäenkadulta Karhulasta nykyisiin toimitiloihinsa Kotkan Keltakalliolle. Keskuksessa työskentelee 16 vakituista tilausvälittäjää, ICT-päällikkö, talouspäällikkö, myyntipäällikkö ja toimitusjohtaja. Ruuvikadulla sijaitsevassa 1500 neliön kiinteistössä taksiyrittäjiä palvelevat keskuksen lisäksi myös taksitekniikka-asentamo Kymenlaakson Taksivarustelu sekä autopesula. 

Kymenlaakson Ajovälitys Oy vaihdettiin kuvaavampaan nimeen Kymenlaakson Taksi Oy vuonna 2013. Tällä hetkellä tilausvälityksessä on noin 250 autoa. Kymenlaakso Taksin omistaa alueen 202 taksiyrittäjää. Taksitilauksia välitetään noin 50 000 kuukaudessa. Kymenlaakson Taksi Oy on laatusertifioitu yhtiö ja Suomen Taksiliiton jäsen.

Kymenlaakson Taksi

Kymenlaakson Ajovälitys Oy perustettiin vuonna 2005. Varsinainen tilausvälitystoiminta aloitettiin kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2007, kun Kotkan Ulataksi Oy ja Kouvolan Seudun Taksikeskus Oy yhdistyivät. Yhdistymisen seurauksena Kymenlaakson Ajovälitys Oy:n palveluiden alle siirtyi noin 235 taksiyrittäjää Kotkan, Haminan, Kouvolan ja Pyhtään seuduilta.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit