Koti bisnes Lähihoitokontakti turvallisemmaksi

Lähihoitokontakti turvallisemmaksi

Suomalainen suunhoitotuotteiden valmistaja IsoDent Oy on tuonut markkinoille Vastaanoton suuveden, joka pienentää oleellisesti suunhoitohenkilöstön tartuntariskiä koronavirusaikana. Tuote soveltuu myös muun lähityöskentelyä tekevän henkilöstön suojaamiseen, kuten partureille, kampaajille, hierojille ja fysioterapeuteille.

201
0
Isodent Fluor+ ja Isodent Vastaanoton suuvesi

–  Kaikki suunhoitoalan toimijat ovat suurissa vaikeuksissa, koska potilasmäärissä on koronaviruksen vuoksi tapahtunut jyrkkä, 80 – 85 prosentin pudotus. Välttämättä ei olisi kuitenkaan tarvetta näin jyrkälle reaktiolle. Kehittämämme IsoDent Vastaanoton suuveden avulla voidaan hoitotilanteessa toimia turvallisemmin, IsoDent Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Isojärvi toteaa.

IsoDent Oy on Rovaniemellä toimiva suomalainen perheyritys, joka tuotekehittää ja valmistaa innovatiivisiä suunhoitotuotteita. 

Suuhuuhde ennen hoitotapahtumaa

IsoDent Vastaanoton suuvesi on ensi sijassa tehty vastaanottokäyttöön. Tuotteella tapahtuva purskuttelu 60 sekunnin ajan ennen annettavaa hoitoa ehkäisee tehokkaasti aerosolien kautta tapahtuvaa henkilökunnan altistumista virukselle esimerkiksi hampaan poraus- ja huuhtelutilanteissa. 

Luonnollisesti huuhde toimii myös toisin päin, kun hoitava henkilö käyttää IsoDent Vastaanoton suuvettä. Liuosta voidaan käyttää turvallisesti useita kertoja päivässä. Samoin tartuntavaara vähenee hengitysilman ja mahdollisen yskimisen kautta, kuten myös pisaratartunta pintojen kautta.

Tuote on vetyperoksidipohjainen, eli vetyperoksidi voimakkaasti hapettavana ainesosana tekee syljen mikrobikuormaa tehottomaksi, mukaan lukien myös vaippavirukset, joihin covid-19-virus kuuluu.  Covid-19 on kuitenkin vielä niin uusi virus, että aivan sataprosenttista varmuutta sen osalta ei voida sanoa.

– IsoDent vastaanoton suuvesi antaa suojaa vaippaviruksia vastaan, joihin myös covid-19 kuuluu, toimitusjohtaja Jyrki Isojärvi IsoDent Oy:stä kertoo.


Alan johtavat auktoriteetit ovat antaneet suosituksen vetyperoksidin käytöstä suunhoitotoimenpiteissä: muun muassa WHO ja American Dental Association (ADA).  Suomessa Työterveyslaitos on suositellut epidemian aikana tällaista lisäsuojautumiskeinoa, jotta lähityöskentelyssä vältyttäisiin pisaratartunnalta.

IsoDent Oy:llä on myös toinen ajankohtaan sopiva tuote: Fluor+ hoitava suuvesi, joka sopii turvaamaan suun hoitoa tilanteessa, jossa hammashoidossa käynnit ovat vähentyneet. 

Tuotteessa on poikkeuksellisen paljon fluoria, lisäksi myös ksylitolia sekä erytritolia, jotka antavat huomattavan suojan reikiintymistä vastaan ja tehostavat näin suun hoitoa.

IsoDent Oy

IsoDent Oy on suomalainen perheyritys, joka tuotekehittää ja valmistaa innovatiivisiä suunhoitotuotteita. Suunhoitotuotteiden päivittäinen käyttö parantaa suuresti suunterveyden tasoa niillä kuluttajaryhmillä, jotka käyttävät esim. purentakiskoja, irrotettavia oikomiskojeita tai hammasproteeseja.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit