Koti bisnes Läpinäkyvyys on liiketoiminnan menestystekijä

Läpinäkyvyys on liiketoiminnan menestystekijä

Nykyisin on äärimmäisen tärkeää, että yrityksillä on hyvä läpinäkyvyys siihen, kenen kanssa bisnestä tehdään. Huono näkyvyys voi johtaa ikäviin otsikoihin julkisuudessa sekä merkittäviin brändiarvo- ja liiketoiminnallisiin tappioihin. Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskihankinnat ovat tuorein esimerkki tällaisesta tilanteesta.

545
0
On äärimmäisen tärkeää, että yrityksillä on hyvä läpinäkyvyys siihen, kenen kanssa bisnestä tehdään ja mitä se maksaa, Baswaren hankinnasta maksuun -ratkaisujen tuotejohtaja Sami Peltonen toteaa.

Liiketoiminnan läpinäkyvyys (Visible Commerce) tarkoittaa kaiken yritykseen linkittyvän rahavirran ja toiminnan läpinäkyvyyttä, jolloin organisaatiolla on täydellinen ymmärrys ekosysteemistä, johon se kuuluu. Tämän merkitys korostuu erityisesti tällaisessa poikkeustilanteessa, jossa nyt globaalisti elämme.

– Kaikki toimitusketjuun liittyvä data pitää kerätä yhteen analysoitavaksi. Tuotteemme perustuvat sille, että asiakkaiden koko toiminnan, rahaliikenteen ja hankintojen data koko toimitusketjun osalta kertyy samaan paikkaan. Olemme kehittäneet innovatiivisia ja läpinäkyvyyttä lisääviä ratkaisuja maailman laajimman avoimen liiketoimintaverkkomme kautta, Basware Oyj:n hankinnasta maksuun -ratkaisujen tuotejohtaja Sami Peltonen toteaa.

Koronaviruksen leviäminen on kiihdyttänyt läpinäkyvyyden kehittämiseen liittyviä hankkeita, kun yritysten on pystyttävä nopeasti etsimään säästökohteita ja saatava näkyvyys toimitusketjuihin liittyviin riskeihin. 

Kun investoi läpinäkyvyyteen ja prosessien agiliteettiin
nyt kriisitilanteessa,
syntyy pysyvää arvoa, joka saattaa muodostua jatkossa kilpailueduksi.
– Sami Peltonen, tuotejohtaja, Basware Oyj

– Hyvä uutinen on se, että kun investoi läpinäkyvyyteen ja prosessien agiliteettiin nyt vallalla olevassa kriisitilanteessa, syntyy pysyvää arvoa joka saattaa muodostua jatkossa jopa kilpailueduksi

Huono läpinäkyvyys tuo riskejä

– Toisaalta huono läpinäkyvyys tuo riskejä. Koronaviruksen takia suljetut tehtaat vaikeuttivat lukuisten yritysten toimintaa ja viruksen levitessä ympäri maailman, korona uhkaa koko maailmantaloutta, Peltonen sanoo.

Kun kaikki toimitusketjujen toimittajatieto on yhdessä paikassa, riskipaikat voidaan löytää ja varautua niihin ennalta.

– Meidän teknologiallamme on mahdollisuus saada sadan prosentin näkyvyys ja perusteelliset riskianalyysit kaikkien niiden toimijoiden osalta, joiden kanssa liiketoimintaa tehdään toimitusketjussa. Alustamme mahdollistaa näkyvyyden lisäksi hyvin pitkälle viedyn automaatiotason. Tekoäly on tämän mahdollistaja, Peltonen sanoo.

Basware Oyj

Basware Oyj on Helsingin pörssissä noteerattu taloushallinnon ohjelmistoja tuottava yritys.

  • Liikevaihto: 141 miljoonaa EUR (2018)
  • Työntekijämäärä: 1400
  • Liiketoiminta-alueet: 14 maassa toimisto, tuetaan palveluja yli 100 maassa.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit