Koti bisnes Lisää kilpailukykyä kokonaisvaltaisella muotoilulla

Lisää kilpailukykyä kokonaisvaltaisella muotoilulla

Helsinkiläisellä muotoilutoimistolla Design Reformilla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus muotoiluprojekteista, joilla lisätään yritysten kilpailukykyä. Hyvännäköisen, helppokäyttöisen ja tyylikkäästi muotoillun tuotteen ei tarvitse kilpailla markkinoilla pelkällä hinnalla.

439
0
”Kokonaisvaltainen muotoilu lisää tuotteen tai palvelun erottuvuutta ja kilpailukykyä. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää myös markkinoinnissa, viestinnässä ja maineenhallinnassa” toteavat Reijo Markku (oik.) ja Tuomas Tenkanen Novodiag-diagnostiikkalaitteen äärellä.

Tuotteen tai palvelun kokonaisvaltainen käyttäjäkokemus ratkaisee, kiinnostaako se asiakkaitavai ei.

– Käyttäjäkokemus vahvistaa tuotteen tai palvelun brändiä ja laatumielikuvaa ja nostaa yrityksen kiinnostavuutta, Design Reformin toimitusjohtaja ja teollinen muotoilija Reijo Markku kiteyttää.

Yritys ei voi kilpailla kansainvälisillä markkinoilla ilman huippuluokan muotoilua.

– Muotoilun on oltava luonteva osa yrityskulttuuria. Sitä ei voi erottaa muusta kokonaisuudesta kuten yrityksen ydinosaamisesta ja brändistä, Markku muistuttaa.

Onnistunut muotoilu vaikuttaa ostopäätökseen

Yksi Design Reformin pitkäaikaisista asiakkaista on molekyylidiagnostiikkaan erikoistunut Mobidiag. Mobidiagin rooli suomalaisten koronavirustestauksessa on merkittävä. Yritys valmistaa valtaosan laitteista ja Covid-19 testeistä, joilla testataan suomalaisten koronavirustartuntoja.

– Koska olemme tehneet Mobidiagin toimitusjohtajan Tuomas Tenkasen kanssa jo aiemmin yhteistyötä, hän tietää, miten kokonaisvaltainen muotoiluprojekti kannattaa hoitaa. Teimme Mobidiagille tuotemuotoilun lisäksi käyttöliittymät, yrityksen visuaalisen identiteetin, pakkaukset ja kaikki muut brändinrakentamisen ja markkinoinnin työkalut, Reijo Markku kertoo.

“Muotoilun on oltava luonteva osa yrityskulttuuria.” 

Tuomas Tenkasen mukaan pitkäaikainen yhteistyö Design Reformin kanssa on ollut hedelmällistä. Hänen mielestään designilla on tärkeä merkitys B2B-tuotteisssa kuten Novodiag-diagnostiikkalaitteissa.

– Se luo laadun vaikutelman, antaa hyvän käyttäjäkokemuksen ja vaikuttaa ostopäätöksiin, Tenkanen toteaa.

Design Reform on erikoistunut myös virtuaaliseen maailmaan, videoihin ja animaatioihin. Ne ovat dynaamisia suunnittelun ja kaupanteon välineitä, joilla vahvistetaan huippuosaajan mielikuvaa ja brändiä.

– Virtuaalitodellisuudella tehdään yrityksen erityisosaamista ymmärrettäväksi. Esimerkiksi me visualisoimme suurien teollisuusasiakkaidemme tuotteita ja tuotantolinjoja ennen kalliiden prototyyppien rakentamista, Markku huomauttaa.

Design Reform

Design Reform on laaja-alainen muotoilutoimisto, jolla on yli 30 vuoden kokemus muotoilusektorilta. Se tarkoittaa yli tuhatta erilaista loppuun saatettua yrityskehitysprojektia. Ne ovat liittyneet teolliseen muotoiluun, yritysten identiteettisuunnitteluun, palvelujen muotoiluun, kaupunkisuunnitteluun, 3D-mallinnukseen, animaatioon ja virtuaalitodellisuuteen. Palvelut kattavat myös markkinointi- ja myyntimateriaalien suunnittelun.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit