Koti kuluttajalle Merimiehet ja satama näyttelyteemoina Kotkassa

Merimiehet ja satama näyttelyteemoina Kotkassa

187
0

Merikeskus Vellamo haastaa kahdessa näyttelyssään mielikuviamme merimiehistä ja satamista. Sex and the Sea nostaa esiin merimiesten unelmia ja todellisuutta, Satama-näyttelyssä satama etsitään yhtymäkohtia kuvataiteen ja sataman ominaisuuksien välillä. 

Kansainvälisten huipputaiteilijoiden Saskia Boddeken ja Peter Greenawayn kiertonäyttely Sex and the Sea avautuu 15.6. Näyttely käsittelee elokuvan ja installaation avulla merimiesten kaipuuta, fantasioita ja intohimoja. Esillä on runsaasti merenkulkuun liittyviä esineitä. 

– Näyttely on vaikuttava ja ajatuksia herättävä, hyvin visuaalinen ja mystinen. Elokuvan haastattelut nostavat esiin merimiesten elämän eri puolia, selvittää näyttelyamanuenssi Erik Tirkkonen.

Sataman estetiikkaa 

– Elämä on jatkuvaa liikettä ja satama kuvastaa sekä lähtöä että saapumista, turvaa, vaihtelevuutta, päätepistettä, kertoo taidegraafikko Jouni Salonen, yksi Satama-näyttelyn taiteilijoista. Muita ovat Satu Loukkola, Tiina Salmi ja Annukka Visapää. Näyttelyn veistokset, grafiikka ja valokuvat ovat taiteilijoiden uutta tuotantoa.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie, 99, Kotka

10/6 €, Museokortti, alle 18-v. maksutta

J/m Tarmo 5 €

Avoinna ti, to–su 10-17 ja ke 10–20, ma suljettu

Kesällä 25.6.–12.8.2018: ma–ti, to–su 10–18, ke 10–20

www.merikeskusvellamo.fi

Suomen Merimuseo

Monipuolinen tapahtumakeskus Kotkan kantasatamassa.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit