Koti kuluttajalle Miessakit toimii täysillä myös etänä

Miessakit toimii täysillä myös etänä

Miessakit ry:n kaikelle kasvokkaiselle toiminnalle laitettiin täysstoppi puolitoista kuukautta sitten. Yksilö- ja paritapaamiset ryhdyttiin hoitamaan videovälitteisesti tai puhelimitse. Tämä ei pysäyttänyt asiakastoimintaa, koska yhdistyksessä oli jo pitkälti valmisteltu digliloikkaa ja etätyöskentelyä.

490
0
Olemme täällä, kun sinä mies koet tarvitsevasi apua. Miessakeissa sinua ymmärretään ja asioista puhutaan sensitiivisesti.

– Nyt, kuusi viikkoa myöhemmin, on huikeata huomata, kuinka hienosti olemme saaneet toimintamme ja palvelumme sujumaan etäyhteyksin sekä asiakkaiden kanssa että henkilöstön kesken, vapaaehtoisista puhumattakaan! Miessakkityölle on selkeästi kysyntää ja sitä voi tehdä tuloksellisesti myös diginä, riemuitsee Miessakit ry:n hallinto- ja viestintäpäällikkö Antti Alén.

Alénin mukaan palaute etäpalveluista on ollut tosi hyvää sekä asiakkailta että asiakkaita vastaanottavilta työntekijöiltä. Joidenkin kanssa on jopa saatu aiempaa parempia tuloksia etäpalvelujen avulla.  Etäkontakti saattaa joillekin miehille tuottaa turvallisemman tilan kuin kasvokkain tapaaminen.

– Toki meidän lähestymistapamme kasvotustenkin on hyvin vastaanottavainen, armollinen ja ehkä jopa isoveljellinenkin. Etätapaaminen mahdollistaa myös aikataulujoustoja, kun ei tarvitse lähteä mihinkään kotoa. Toisaalta kotioloissa voi olla välillä vaikea löytää tila ja rauha keskustelulle, kun käydään vaikkapa agressionhallintaan liittyvää terapiakeskustelua. Tätä on joissakin tapauksissa ratkaistu jopa niin, että asiakas menee omaan autoonsa ja keskustelu hoidetaan puhelimitse, Alén sanoo.

Ennaltaehkäisy aina mukana

Kaikissa Miessakkien palveluissa on ennaltaehkäisy mukana, kuten Lyömättömässä Linjassa. Alénin mukaan aika iso osa Lyömättämän Linjan asiakkaista on säikähtänyt omaa hallitsematonta käytöstään jossakin tilanteessa: mitä tapahtuu jos tämä menee vielä pidemmälle.

– Toisaalta jos ilmassa on ollut väkivaltaa ja se on jo äitynyt teoiksi, meillä on siinäkin vaiheessa valmiudet ottaa asiakkaita vastaan. Jos ero on lähellä tai jo päällä, voi meihin olla yhteydessä. Kanssamme voi myös pohtia isä-lapsi-suhdetta ja sen hoitamista. Jos arki ja masennus alkavat painaa, kannattaa silloinkin ottaa yhteyttä ajoissa. Tuemme myös maahanmuuttajien työllistymistä ja kotoutumista, Alén sanoo.

Miessakit ry

Miessakit ry:n tarkoitus on huolehtia miesten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sekä kehittää pitkäjänteisesti miesten yhteisvastuun ja keskinäisen auttamisen rakenteita. Tätä tarkoitusta toteutetaan luomalla ja ylläpitämällä monimuotoista matalan kynnyksen vertaistoimintaa, tarjoamalla ammatillisia tuki- ja kriisipalveluja, kouluttamalla vertaisohjaajia sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia, olemalla mukana rakentamassa erilaisten organisaatioiden miestyötä sekä osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit