Koti bisnes Perheyrityksen puristusliitosteknologia siirtyy digiaikaan

Perheyrityksen puristusliitosteknologia siirtyy digiaikaan

147
0

Metallintyöstökoneiden valmistuksesta ja puristusliitosteknologiastaan tunnettu härmäläinen Lillbacka Powerco Oy tuo perinteisen konepajateknologian tähän päivään teknisiä ratkaisuja ja toimintatapoja digitalisoimalla.

Teollisuusneuvos Jorma Lillbackan vuonna 1969 perustama Lillbacka Powerco Oy on tällä hetkellä maailman johtava hydraulisia letkuliitinpuristimia valmistava yritys, joka tähtää toimintansa ja teknologiansa digitalisointiin ja integroimiseen laajempiin tuotantoprosesseihin.

– Näin voimme tarjota asiakkaillemme uusia hyötyjä tuotantoprosessin tehostamisen ja entistäkin paremman laadunvarmistuksen sekä kustannussäästöjen muodossa, tiivistää Powercon myynti- ja markkinointijohtaja Markus Kihlström.

Perheyrityksen menestyksen takana ovat asiakaslähtöisyys, tinkimätön laatu, tuotekehitys sekä vahva Finn-Power-brändi. Tällä hetkellä tuotekehityksessä suunnataan kohti sähköisiä ohjausjärjestelmiä ja laiteintegraatiota.

– Digitalisaation myötä puristimen ohjauksessa siirrytään tuotetiedon sekä valmistus- ja laatutiedon hallintaan. Kun koneet integroidaan jatkossa laajempiin järjestelmiin, voidaan niitä ohjata ja valvoa verkon kautta. Uuden etäohjausmahdollisuuden myötä asiakkaat voivat seurata tuotantonsa laatua ja tehokkuutta entistä paremmin sekä varmistaa tuotetiedon dokumentoinnin, kertoo Powercon liiketoimintajohtaja Mika Luopajärvi

Jorma Lillbackan “mahdottomat asiat tehdään heti, ylivoimaiset ottavat vähän aikaa” -motto kantaa yhtiötä tänäkin päivänä.

Yhtiön viennin osuus on yli 90 prosenttia. Tästä Kihlström ja Luopajärvi antavat ansion Jorma Lillbackan ennakkoluulottomuudelle ja avarakatseisuudelle. 

– Perheyrityksessä on tehty alusta asti rohkeita päätöksiä ja kokeiluja. Jorman sanonta “mahdottomat asiat tehdään heti, ylivoimaiset ottavat vähän aikaa”, kantaa tänäkin päivänä, miehet kertovat.

Teksti: Eila Lokka

Lillbacka Powerco Oy valmistaa huolto- ja sarjatuotantoon soveltuvia letkuliitinpuristimia, letkuleikkureita sekä kuorimakoneita. Noin 95 prosenttia Powercon tuotannosta viedään ulkomaille noin 60 maahan Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan. Yhteystiedot: Markus Kihlström, myynti- ja markkinointijohtaja, p. 040 558 3245, powerco.lillbacka.com 

Lillbacka Powerco

Lillbacka Powerco Oy valmistaa huolto- ja sarjatuotantoon soveltuvia letkuliitinpuristimia, letkuleikkureita sekä kuorimakoneita. 

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit