Koti bisnes Puhtaampaa ilmaa hengittää

Puhtaampaa ilmaa hengittää

160
0

Sisäilman laatu askarruttaa monissa kodeissa, työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa sekä esimerkiksi rakennuskohteissa ja teollisuuslaitoksissa näin muutamia esimerkkejä mainitakseen. Jokainen jo oireista kärsivä tai yleisesti sisäilman laadusta kiinnostunut voi saada helposti parannusta tilanteeseen laadukkaalla sisäilman puhdistimella.

Meistä jokainen haluaa varmasti hengittää puhdasta ilmaa. Aina se vain ei valitettavasti ole mahdollista eri syistä johtuen. Sisäilman laatua huonontaa yleisesti tiedossa olevien sisäilmaongelmien, kuten kosteusvaurioiden lisäksi esimerkiksi rakennuspöly rakennus- ja remonttikohteissa, siitepölyt, liikenteen päästöt sekä virukset ja bakteerit – täysin riippuen siitä, millaisessa ympäristössä ollaan ja toimitaan. Ja ympäristöstä riippuen myös asiasta aiheutuvat ongelmat ovat erilaiset. 

Monet tahot kärsivät kuitenkin akuutista ongelmasta; pienet lapset päiväkodeissa ja kouluissa altistuvat huonon sisäilman aiheuttamiin ongelmiin jo nuorella iällä, eikä kukaan vielä tiedä mitä siitä seuraa. Työikäisten keskuudessa ongelma aiheuttaa paljon sairaspoissaoloja ja tilankäyttöongelmia – missä tehdä töitä silloin kun nykyiset tilat aiheuttavat jo oireita niissä oleskeleville. Julkiset tilat, kuten sairaalat kohtaavat omat sisäilmahaasteensa ja myös monissa kodeissa kärsitään sisäilmaongelmista. Lisäksi monissa teollisuuslaitoksissa tuotantoprosessit aikaansaavat sisäilman laatua huonontavia epäpuhtauksia ja useimmille on tuttua rakentamisesta kertyvä, pahimmillaan erittäin hienojakoinen pöly. Mutta kaikkiin näihin tilanteisiin on helposti saatavilla nopeaa apua. Vaikka syyt huonoon sisäilman laatuun ovat moninaisia ja usein syvemmällä ja niiden korjaaminen vaatisi mittavia investointeja, voidaan ongelmaa lieventää nopeasti ja kustannustehokkaasti puhdistamalla sisäilmaa.

Sisäilman laatuun voi vaikuttaa nopeasti 

Kun tilaan asennetaan tehokas ilmanpuhdistin, jonka puhdistusteho alkaa jo nanometrien suuruisista hiukkasista, vähentyvät haitalliset epäpuhtaudet kuten hajut, home- ja sieni-itiöt, siitepölyt ja muut allergisoivat aineet. AAVI®:n IonJet -teknologiaan pohjautuvat sisäilman puhdistuslaitteet poistavat myös virukset ja bakteerit sisäilmasta tehokkaasti ja taloudellisesti, jolloin tiloissa oleskelevat saavat apua myös esimerkiksi flunssakauden aiheuttamiin rasitteisiin. 

Nämä laitteet on helppo asentaa siihen tilaan, missä on tarve akuutisti puhdistaa sisäilmaa. Sisäilmaongelmasta kärsivissä kohteissa saadaan samalla jatkoaikaa kohteen käytölle ja pitkän tähtäimen parannuskeinoja voidaan miettiä rauhassa. Jatkuvaa puhdistustarvetta vaativiin kohteisiin voidaan asentaa pysyvä ilmanpuhdistuslaite ja esimerkiksi remonttikohteissa laite voidaan viedä mukana työn alla olevaan tilaan ja siirtää toisaalle, kun saneeraus on saatu tehtyä.  

AAVI®:n teknologiaa voidaan hyödyntää myös tuotantolaitosten sisäilman laadun parantamiseen. Esimerkiksi konepajoissa voidaan puhdistaa sisäilmaa kierrättämällä tuotantotilan ilmaa AAVI®:n laitteiden läpi ja jakamalla puhdasta ilmaa alueille, mihin halutaan puhtaan ilman vyöhykkeitä. Näin saadaan puhdasta ilmaa taloudellisesti ja helposti sinne, missä sitä tarvitaan eikä ole tarpeellista käsitellä koko tuotantohallin ilmaa.

Helpompi hengittää

AAVI Technologies on ollut mukana esimerkiksi Vantaalla Kartanonkosken koululla tehdyissä sisäilman mittauksissa, jotka osoittivat Leaf® laitteidemme tehon. Tiloissa oleskelleiden oireet, kuten päänsärky ja hengitystieinfektiot vähenivät ja tiloja pystyttiin käyttämään normaalisti. Sisäilmaongelmasta aiheutuneet sairaspoissaolot myös vähenivät testausjakson aikana. 

Mäkelänrinteen uimakeskuksen saneerausprojektissa hyödynnettiin AAVI® ilmanpuhdistinta – saneeraustyömaan haaste on varmistaa puhdas hengitysilma niin rakennustyöntekijöille kuin kohteen ympäristössä työskenteleville ihmisille. Mittausten mukaan AAVI® IonJet 1000 -laite toimi erinomaisesti rakennuspölyn puhdistuksessa, erotusasteeksi mitattiin keskiarvona 99 prosenttia kertapuhdistuksella.

www.aavi-tech.com/fi/

Aavi Technologies

AAVI Technologies Oy haastaa perinteisen ilmanpuhdistamisen tehokkuudellaan, kestävyydellään ja joustavuudellaan. AAVI on kasvava huipputeknologian yritys, joka tarjoaa suodattimetta toimivan ratkaisun monille käyttöalueille sisäilmanpuhdistuksesta teollisuuspäästöjen hallintaan.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit