Koti bisnes Rakennustyömaan pölynhallinta vaatii osaamista ja asiantuntemusta

Rakennustyömaan pölynhallinta vaatii osaamista ja asiantuntemusta

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, muistuttaa vanha kansanviisaus. Suunnittelu on avainasia myös rakennustyömaan pölyn- ja puhtaudenhallinnassa. Siksi alan asiantuntija kannattaa ottaa mukaan heti hankkeen alkumetreillä.

311
0
Suunnitelmallisesti siivottavalla ja pölynhallintaan panostavalla työmaalla myös työt etenevät turvallisesti, tehokkaasti ja aikataulussaan. Samalla säästetään kustannuksia.

Rakennustyömaan siivous vaatii tekijöiltään vahvaa ammattiosaamista. Varsinkin vaativamman P1-puhtausluokan työkohteissa työmaan pölyn- ja puhtaudenhallintaa on mietittävä tarkasti jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

– Kun pääsemme mukaan heti alkumetreillä, on myös lopputulos parempi ja laadukkaampi, painottaa lappeenrantalaisen Siivous Lappee  Oy:n yrittäjä-toimitusjohtaja Anniina Ervasti.

Hänen luotsaamansa yritys on alan kokenut osaaja ja laajentanut toimialuettaan asteittain ympäri Suomea. Yrityksen osaamistasosta kertoo jotain se, että Siivous Lappee on vastannut pölyn- ja puhtaudenhallinnasta erilaisissa uudisrakennusprojekteissa, mm. sairaalahankkeessa.

”Puhtaudenhallinnassa ja -valvonnassa haluamme olla suunnannäyttäjä. On mahtavaa olla mukana hankkeissa, joissa rakennusliike panostaa puhtaaseen lopputulokseen.”

Rakennustyömaiden lisäksi yrityksen toimenkuvaan kuuluvat myös erilaiset toimitilojen ylläpito- ja jaksotettavat siivoukset.

Tärkeä osa työturvallisuutta

Vaativissa P1-kohteissa siivoustyö on perinteistä jälkien siivousta huomattavasti kokonaisvaltaisempaa. Sen lisäksi urakoitsijan on pystyttävä täyttämään mm. materiaalien varastoinnille, käytettäville pölyntorjuntamenetelmille ja valmiin rakennuksen puhtaudelle asetetut tiukat vaatimukset.

Perinteinen loppusiivous ei riitäkään enää takamaan edes tavallisen uuden asunnon tai toimiston puhdasta, pölytöntä ja terveellistä sisäilmaa. 

– Pölynhallinta ja puhtaanapito on entistä olennaisempi osa rakennustyömaan päivittäistä arkea ja työturvallisuutta. Niihin panostavilla työmailla myös työt etenevät tehokkaammin ja aikataulussaan, joten sillä on myös taloudellisia vaikutuksia projektin etenemiseen, Ervasti tähdentää.

Korona korostaa ammattitaitoa 

Siivous Lappeessa P1-kohteet käydään läpi yhdessä tilaajan ja urakoitsijan kanssa. Samalla mietitään tavat ja aikataulut, joilla siivoustyöt sovitetaan mahdollisimman sujuvasti työmaan arkeen.

– Käytännössä asiantuntijamme on paikan päällä ja tukee toiminnallaan hankkeen etenemistä, Ervasti painottaa.

Koronaepidemian myötä työmaiden ja työtilojen puhtaudelle on asetettu entistä kovempia kriteerejä. Ne huomioidaan tarkasti myös Siivous Lappeessa.

– Siivouksen tasoa ja rytmitystä voidaan tarkkailla ja dokumentoida mm. hygieniatesteillä. Meidän tehtävämme on omalta osaltamme varmistaa, että työskentely toimistoissa ja työmailla on mahdollisimman turvallista ja vastaa tilaajan asettamia kriteerejä, Ervasti tähdentää.

Siivous Lappee Oy

TOIMISTOSIIVOUKSEEN, KIINTEISTÖ- JA RAKENNUSTYÖMAA- JA KOTISIIVOUKSIIN ERIKOISTUNUT SIIVOUSFIRMA ETELÄ-KARJALASSA. Tuotamme asiakkaillemme laadukkaita ja asiakaslähtöisiä siivouspalveluita, joissa korostuu ammattimainen ja luotettava tapa toimia. Kartoitamme asiakkaidemme tarpeet ja huolehdimme puhtaanapitopalvelusta sopimuksen mukaisesti lähes 20 ammattilaisen voimin. Seuraamme työmme laatua järjestelmällisesti, yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit