Koti kuluttajalle Rentouttava unelmaloma koko perheelle

Rentouttava unelmaloma koko perheelle

589
0

Joulupukin Lomakylässä koko perhe voi rentoutua ja nauttia herkullisista lappilaista aterioista ja monipuolisista aktiviteeteista, mm. poro- ja koira-ajeluista, moottorikelkkasafareista tai lumikenkäretkistä. Makoisat yöunet saadaan laadukkaissa hotellitasoissa mökeissä ja jo syksyn hämärissä pääsee ihailemaan myös revontulia. Kaiken kruunaa Joulupukki, joka on tavattavissa jokaikinen päivä. 

Joulupukin Lomakylään tullaan ympäri maailmaa, 95 prosenttia kävijöistä on ulkomaalaisia. 

– Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaallemme ainutlaatuisen ja rennon lomaelämyksen, joka muistetaan. Meillä onkin paljon kanta-asiakkaita ympäri maailmaa, kertoo yrittäjä Inga Pokka-Jääskö, joka yhdessä miehensä Markon kanssa pyörittää voimakkaasti kasvavaa matkailuyritystä.

Perheyrittäjä toisessa polvessa

Toimitusjohtaja Inga Pokka-Jääsköllä on pitkä ja omakohtainen kokemus perheyrittäjyydestä. Hänen vanhempansa perustivat napapiirille puoli vuosisataa sitten porontaljoista matkamuistoja valmistavan ja myyvän yrityksen.

– Kahdeksan vuoden iässä olin jo myymälämme kassalla. Koululaisena olin töissä kaikki lomat ja myös iltaisin. Opin jo varhain, että raha ei kasva puussa ja sen eteen pitää tehdä töitä. Silti yrittäminen on aina ollut minun juttuni ja itsestään selvä uravalinta.

Työnteko ja periksiantamattomuus ovat myös tuottaneet tulosta. Perheyritys on kasvattanut liikevaihtoaan vuosittain. Viime vuonna se oli 9,3 miljoonaa euroa ja ensi vuonna Pokka-Jääskö arvioi sen olevan lähellä 11 miljoonaa euroa. Kesällä yritys työllistää 40 henkilöä, talvisesonkina 180. 

Hotellitoiminta siivitti kasvuun

Kymmenen vuotta sitten matkamuisto- ja ravintolatoimintaa tukemaan rakennettiin ensimmäiset majoitustilat Joulupukin Pajakylään. 

– Alalla uutena meidän piti tietysti tehdä paljon työtä sen eteen, jotta saimme matkatoimistot vakuuttuneiksi osaamisestamme. Nyt meihin luotetaan ja jo usean vuoden ajan Booking.comin arvioissa keskiarvomme on ollut yhdeksän, kertoo Pokka-Jääskö tyytyväisenä. 

Matkatoimistojen luottamuksesta kertoo paljon se, että ensi joulun majoituskapasiteetti on myyty loppuun. Kaikki joulunajan huoneistot varataan aina vähintään puolitoista vuotta etukäteen. Talvikaudelle löytyy kuitenkin joillekin viikoille vielä vapaita tiloja. Asiakkaista 95 prosenttia tulee ulkomailta. 

Majoitustiloja 

Lomakylässä on 144 laadukasta huoneistoa, yhteensä 576 vuodepaikkaa. Marraskuun lopussa valmistuu 15 huoneistoa lisää. Uusi lahjatavaramyymälä avataan Rovaniemen lentokentälle joulukuun puolivälissä.

Kaikenkattavaa palvelua

Joulupukin Lomakylään saapuva saa kaiken palvelun samasta paikasta. Lentäen tulijat noudetaan veloituksetta kentältä, samoin heidät kuljetetaan sinne lomailun päätteeksi. 

Yrityksen ravintolassa ja kahvilassa tarjoillaan herkullisia aterioita, joissa käytetään runsaasti aitoja lappilaisia raaka-aineita: poroa, kalaa, marjoja ja vihanneksia. Lisäksi lähiaikoina avataan uusi ravintola läheiselle porotilalle, jonne järjestetään retkiä. Siellä Lapin herkkuja voidaan nauttia aidossa ja tunnelmallisessa ympäristössä.

Tuliaiset voi kätevästi hankkia yrityksen lahjatavaramyymälöistä. 

Joulupukin lomakylä markkinoi myös lähialueen safariyrittäjien retkiä omilla sivuillaan ja niitä voi lisäksi varata vastaanotosta. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Santa Claus Holiday Village

Already the fifth decade at the Arctic CircleSanta Claus Holiday Village has been run by the family enterprise Napapiirin Lahja Oy in the Santa Claus Village since 1994.In addition to the holiday village, the company also runs Christmas House Restaurant & Coffee Bar and the Christmas House Souvenir Shop.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit