Koti ekologisuus Sähkön hinta puolittui – mitä sinun laskullesi tapahtui?

Sähkön hinta puolittui – mitä sinun laskullesi tapahtui?

”Ilmasto on se mitä odotamme, sää se mitä saamme”, sanoi kirjailija Mark Twain. Tänä talvena säätä on saatu oikein olan takaa. Koko talven ovat Pohjois-Euroopassa pyörineet matalapaineet sateineen, tuulineen ja lämpimine säineen. Vettä ja tuulta on riittänyt yllin kyllin voimalaitoksiin, mutta lämpimän talven takia sähkön kulutus on pysynyt alhaalla.

317
0
Kuurnan vesivoimala Pielisjoessa on yksi uusiutuvaa GO-alkuperämerkittyä sähköä tuottavista voimaloistamme. Sen ohijuoksutuskanava on uhanalaisen Saimaan järvilohen luontaista lisääntymisaluetta, jota parhaillaan kunnostamme järvilohen poikastuotantoalueeksi yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on pelastaa tämä saimaannorppaakin uhanalaisempi kalalaji sukupuutolta.

Kun vielä Koronavirus iski maaliskuussa täydellä voimallaan, talouselämän sähkönkäyttö laski – kysyntä väheni entisestään ja kierre vain syveni. Lopputulos on suoraan kansantalouden perusoppikirjasta: kun tarjonta ylittää kysynnän, hinta laskee. Ei siis ihme, että pohjoismaisen tukkusähkön hinta on romahtanut puoleen viime vuodesta.

Koiranilmoista kissanpäiviin

Kuluttajat varmaan iloitsevat? Ei välttämättä. Kotitaloudet suosivat usein kaksivuotisia kiinteähintaisia sopimuksia. Jos sopimus on solmittu viime vuoden puolella, hinta on nykymarkkinoihin nähden huima. Uuden sopimuksen voi solmia vasta sitten, kun vanha päättyy ja hinnat ovat nousseet takaisin ”normaalille” tasolleen.

Parhaiten tukkuhinnan laskusta on hyötynyt se, joka ostaa sähköä tuntikohtaisella spot-hinnalla. Hinnan lasku näkyy välittömästi, toki myös hinnan nousu.

Määräaikaista sopimusta ei voi uusia silloin, kun markkinat ovat suopeimmillaan. Spot-sopimuksen hintaa ei voi pidemmällä tähtäimellä ennakoida. Siinäpä somat vaihtoehdot! Mitä kuluttajaparka voi ylipäätään tehdä?

Irti vanhoista kaavoista

Kas tässä ratkaisu: Osta sähköä tuntihinnalla silloin kuin se on edullisinta ja varmista sähkösi hinta tulevaisuuteen, kun haluat ennustettavuutta. Pohjois-Karjalan Sähkö Oy kehitti runsaat viisi vuotta sitten maailman ainoan sähköenergiatuotteen, jossa yhdistyvät määräaikaisen takuuhintasopimuksen ja spot-sähkösopimuksen parhaat puolet.

Priima-sopimuksella ostat lähtökohtaisesti spot-sähköä, mutta voit milloin tahansa kiinnittää hinnan haluamallesi ajanjaksolle enimmillään kahden vuoden päähän. Kiinnityshinnat johdetaan suoraan sähköpörssistä ja kaikki tapahtuu netissä 24/7.

75 vuotta ympäristön puolesta

75 vuotta sitten itäisen Suomen kunnat perustivat PKS:n sähköistämään Pohjois-Karjalan ja sen lähialueiden maaseutua. Ylpeänä voimme ilmoittaa, että omistuspohja on edelleen sama – omistajat ovat arvostaneet ympäristömme hyväksi tehtyä työtä.

Vuosikymmenten saatossa meistä on tullut yhtiö, joka tarjoaa edistyksellisiä sähköenergiapalveluja kautta maan. Käsitys ympäristöstämmekin on matkan varrella laajentunut. Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme asiakkaillemme uusiutuvaa energiaa ilman lisämaksua. Tavoitteenamme on tänä vuonna vähentää ilmakehästä 120 000 tonnia hiilidioksidia. Jokainen asiakkaamme, joka valitsee energialähteeksi uusiutuvan sähkön, osallistuu näihin talkoisiin. Hyppää kelkkaan! Kulje kanssamme kohti parempaa tulevaisuutta – itsesi ja koko maailman puolesta.

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

Tarjoamme sinulle tietoa ja palveluja kaikkeen energiankäyttöön, oli kyse sitten uuden tai vanhan kohteen sähköistämisestä, energiankulutuksesta tai vaikkapa polttopuiden hyödyntämisestä.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit