Koti hyvinvointi Sykemittari ohjaa harjoittelemaan fiksusti

Sykemittari ohjaa harjoittelemaan fiksusti

181
0

Järkevä tapa kehittää omaa kestävyyskuntoa on liikkua vaihtelevasti ja monipuolisesti eri sykkeillä. Sykemittari ohjaa säätämään harjoittelun sopivan tehokkaaksi omiin tavoitteisiin nähden.


– On ihan tyypillistä, että innostumme harjoittelemaan kuntoon nähden liian kovilla tehoilla, jolloin keho ei ehdi palautua ja väsymme. Oikotietä hyvään kuntoon ei valitettavasti ole, joten tärkeintä onkin keskittyä peruskestävyyden kehittämiseen, Polarin Smart Coaching Manager Ville Uronen painottaa.

Monipuolinen harjoittelu tuottaa tulosta

Urosen mukaan paras tapa kehittää kestävyyttä on liikkua vaihtelevasti eri sykkeillä.

– Välillä lyhytkestoisia ja kovatehoisia, välillä pitkäkestoisia ja matalatehoisia harjoituksia. Pohjan muodostaa pitkäkestoinen, matalatehoinen peruskestävyysharjoitus oli se sitten kevyttä hiihtoa, hölkkää tai sauvakävelyä. Kovatehoinen jumppa sopii viikko-ohjelmaan, mutta korkeintaan muutaman kerran viikossa.

Sykemittari ohjaa harjoittelemaan älykkäästi

Omaa kehoa kannattaa kuunnella ja ymmärtää, jotta kuormitus pysyy oikealla tasolla. Sykemittari on siihen oiva apuväline. 

– On kuitenkin hyvä muistaa, että syke on yksilöllinen eli kunnon kehitystä tulee arvioida oman lepo- ja maksimisykkeen perusteella. Kun kunto kehittyy, tuttu peruslenkki kulkeekin nopeammin ja matalammalla keskisykkeellä.

Urosen mukaan sykemittarin avulla on helppo seurata millä teholla elimistö toimii.

Sykemittari on treenikaveri, joka antaa tietoa kalorinkulutuksesta ja kokonaiskuormituksesta. Se toimii aktiivisena käsijarruna kevyessä treenissä ja kannustaa ottamaan kovemmat tehot irti silloin kun on sen aika. Näin se ohjaa säätämään harjoittelun älykkäästi sopivan tehokkaaksi omiin tavoitteisiin nähden.

Teksti: Mia Heiskanen

Tiesitkö? PolarA360 on vedenpitävä fitnessmittari, joka sekä mittaa sykkeen ranteesta että antaa Polarin henkilökohtaisia harjoitusohjeita ja seuraa ympärivuorokautisesti aktiivisuutta. Siinä on myös älykellotoimintoja, kuten älykkäät ilmoitukset ja värikosketusnäyttö.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Polar_sykealuetaulukko_0316_RGB

Polar Electro Oy

PolarA360 on vedenpitävä fitnessmittari, joka sekä mittaa sykkeen ranteesta että antaa Polarin henkilökohtaisia harjoitusohjeita ja seuraa ympärivuorokautisesti aktiivisuutta. Siinä on myös älykellotoimintoja, kuten älykkäät ilmoitukset ja värikosketusnäyttö. Lue lisää >> tästä

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit