Koti bisnes Tauko Torniossa tarjoaa oivan varaslähdön Lapin-lomalle

Tauko Torniossa tarjoaa oivan varaslähdön Lapin-lomalle

Kesä 2020 jää monen muun asian ohella historiaan kaikkien aikojen kotimaan mökkeilykesänä – ainakin, jos Tilastokeskuksen tilastoja on uskominen. Suomalaiset yöpyivät kesä-elokuun aikana vuokramökeissä lähes miljoona yötä, joka on 52 prosenttia edelliskesää ja peräti 72 prosenttia kesää 2018 suurempi määrä.

239
0

Vuokralla olleista mökeistä noin 30 prosenttia sijaitsee Lapissa: maakunta olikin Itä-Suomen ohella yksi suurimmista menestyjistä kesämatkailun saralla.

Sen myötä kasvaa myös tieliikenne Lappiin. Jokivarren reitti Torniosta rajanvartta pitkin ylöspäin onkin tullut tutuksi monelle Lappiin matkailevalle. Maisemat niin kutsutulla ”rantatiellä” onkin hienot vuodenajasta riippumatta. Matka Etelä-Suomesta ottaa aikansa, toisaalta perille olisi hyvä saa­pua hyvissä voimissa. Silloin pystyy ottamaan ilon irti lo­maviikosta sekä nopeammin että tehokkaammin.

Hotelliyö matkalla varmistaa täysipainoisen mökkiloman

Tornio on yksi niistä välietapeista, jotka ovat valmiina vastaamaan Lapin-matkailijoiden moniin odotuksiin ja tarjoamaan tervetulleen lepohetken ohella elämyksellisen varaslähdön lomanautintoihin.

– Me olemme logistisesti mitä mainioimmassa kohdassa, etenkin matkustettaessa Etelä-Suomesta kohti Muoniota, Kilpisjärveä, Yllästä ja Leviä toteaa Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo

– Tornioon on hyvä poiketa yöksi ja jatkaa seuraavana päivänä itse lomakohteeseen.

Ravintola Olofin herkulliset ruoat vievät kielen mennessään.

Alamartimo viittaa tyypilliseen viikon mittaiseen mökkilomaan, jossa vaihtopäivä on pääsääntöisesti lauantai. Kun mökin saa käyttöön vasta iltapäivällä, pystyy matkaan lähtemään heti perjantaina. Torniossa pääsee ottamaan kunnon yöunet ja aloittamaan virittäytymisen lomatunnelmaan.

Kolme hotellia, kolme ainutlaatuista tarinaa

Kaupungin keskustan kolme hotellia ovat kukin yksityisessä omistuksessa. Entisiin pankin tiloihin perustettu boutiquehotelli Olof, aivan nelostien kupeesta löytyvä perinteikäs Park Hotel sekä yli 100-vuotisessa, tarinoita ja historiaa täynnä olevassa rakennuksessa toimiva Mustaparta Hotels tarjoavat yllin kyllin niin yksilöllisiä majoitusvaihtoehtoja kuin mahdollisuuksia nauttia ensimmäisestä lomapäivästä täydellä teholla.

– Erilaisia huoneita on tarjolla, niin erikokoisille perheille, lemmikkien kanssa matkustaville kuin niille, jotka haluavat lomaansa ripauksen luksusta, korostaa Park Hotelin johtaja Heidi Ylläsjärvi

– Pysäköintitilaa löytyy keskeltä kaupunkia, ja monipuoliset palvelut varmistavat, että kaikki viihtyvät.

Tornion hotellien ravintolatarjonta on laadukas ja monipuolinen. Valikoimasta löytyy huippukokkien laatimia ruokalistoja, persoonallisia nautintoja ja aitoja alueen makuja. Höystettynä hyvällä palvelulla ja asenteella tehdä kaikki mahdollinen asiakkaan viihtyvyyden eteen. 

Tornion keskustan hotellikolmikon miellyttävässä ympäristössä ja korkeatasoisissa huoneissa viihtyy vaikka useammankin yön. Kuvassa Park Hotelin tilava kahden hengen sviitti.

– Ravintolakulttuurilla on kaupungissa oma sijansa, toteaa Hotelli Olofin Hanna Viitavaara

– Nyt jos koskaan kannattaa matkailijoiden pysähtyä täällä, sillä meiltä löytyy entistä enemmän mainioita mahdollisuuksia.

Terve järki auttaa toimimaan oikein

Hotellinjohtajat korostavat myös Tornion kykyä huolehtia asiakkaistaan yksilöllisesti, tasokkaasti – ja kaikissa tilanteissa vastuullisesti. Paikat opittiin pitämään puhtaana ja käsidesiä käyttämään jo vuosi sitten, ensimmäisten kiinalaisten koronaturistien saapuessa Pohjois-Suomeen. Alkavaan sesonkiin on valmistauduttu joka suhteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

– Toivomme, että loppuvuoteen mennessä pahin alkaa olla takana ja uskomme, että terveeseen järkeen kannattaa luottaa vastaisuudessakin, painottaa Mustaparta Hotelsien
Johanna Kemppainen

– Torniossa on tapahtumia ja elämää, mutta asiat osataan hoitaa säännösten puitteissa ja vastuullisesti. 

Kolme hyvää hotellia, joista jokaisella on oma tyylinsä ja tarinansa, luovat puitteet laadukkaalle pysähdykselle, josta saattaa monelle muodostua yksi talviloman parhaista kokemuksista. Paluumatkalla toimii sama logiikka, ja jos lomaa vain on jäljellä, palveluita ja riittää pitemmäksikin aikaa. 

Matkalla Pohjoiseen – Tauko Torniossa on talven aikana käytössä oleva, kaupungin matkailun teema, jonka puitteissa niin Business Tornio kuin alan yrityksetkin pyrkivät tekemään kaupungista levähdys- ja ajanviettopaikan, joka positiivisen ensikokemuksen kautta muodostuisi mahdollisimman monelle Lapin-kävijälle toistuvaksi rutiiniksi, myös koronan jälkeisinä vuosina.

Business Tornio

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit