Koti bisnes Teollisen internetin tulevaisuus on langaton

Teollisen internetin tulevaisuus on langaton

367
0

Haltian tuo langattomalla teknologialla digitalisaation asiakkaidensa käyttöön nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Oululaisessa Haltianissa eletään kiireisiä aikoja. Langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen erikoistuneen yrityksen reilu vuosi sitten julkistettu IoT-laitealusta Thingsee on poikinut tärkeitä asiakkuuksia. Esimerkkinä tästä on vaikkapa Lindströmin kanssa viime vuonna solmittu sopimus, joka tähtää Suomen suurimman IoT-verkon rakentamiseen.

– Pystymme tuotteistamaan kaikenlaisia sensori- ja mobiiliteknologian langattomia ratkaisuja. Sen avulla esimerkiksi Lindström saa verkkoon kaikki yrityksen 100 000 käsipyyhelaitetta Suomessa, kuvailee Haltianin Smart Production -liiketoiminnasta vastaava johtaja Pertti Kujala. 

Haltianin Smart Production -liiketoiminnasta vastaa johtaja Pertti Kujala. 

Vauhdikasta kasvua ja uusia ideoita

Vauhdissa oleva yritys pohjustaa kasvuaan kotimaisen pääomasijoitusyhtiö Inventuren ja yksityissijoittajien 4,5 miljoonan euron rahoituksen avulla. Oman myyntitoiminnan fokusoiminen kolmeen osa-alueeseen (älykylpyhuoneet, älytoimistot ja älytehtaat) on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Yrityksellä on käynnissä useita hankkeita kaikilla alueilla ympäri maailman. Vuoden lopussa se voitti Fingridin lämpötilahaasteen, jossa haettiin uusia kehitysideoita.

– Toimitamme heille dataa kerääviä antureita, jotka mittaavat niin sähköasemien sisätiloja kuin sähköverkon suurjännitteisiä osiakin. Toimintamallimme on ehdottomasti vahvuutemme. IoT-ratkaisut ovat perinteisesti fragmentoituneita ja koostuvat monen eri toimittajan ratkaisuista. Me pyrimme rakentamaan tiiviitä kokonaisuuksia. Huolehdimme koko järjestelmästä, jolloin asiakas voi keskittyä ydinliiketoimintaansa.

Räätälöityjä ratkaisuja

Vahvuutena toimii Kujalan mukaan myös yrityksen asiakkailleen räätälöimät IoT-ratkaisut. Oman teknologia-alustan, valmiiden teknologioiden ja oman pilvipalvelun avulla uudenlaisten sovellusten rakentaminen on nopeaa. 

– Yritykset ovat erilaisia, aivan kuten niiden tarpeetkin. Osittainen räätälöinti on hyvä tapa saada juuri heille sopiva ratkaisu. Asiakasyrityksissä aletaan jo ymmärtää digitalisaation merkitys ja siihen ollaan myös valmiita panostamaan. 

Saumatonta yhteistyötä

IoT-projektit vaativat usean eri tahon osaamista, joten osaavien ja saumattomasti toimivien verkostojen merkitys korostuu. Haltian on tehnyt useiden kumppaniensa kanssa yhteistyötä jo vuosia.

– Oman tiimimme lisäksi avainasemassa ovat maailmanluokan kumppaniverkostomme ja teknologiatoimittajat. Olemme mukana muun muassa Solitan ja DNA:n IoT-Allianssissa, joka muodostaa usean yrityksen teollisen internetin ekosysteemin, Kujala kertoo tyytyväisenä. 

Teksti: Kati Keturi

Haltian

Founded in 2012 by ex-Nokia top professionals, now having a global customer base from Fortune 500 customers to the most promising start-ups. Haltian is the most successful and acknowledged spin-off from Nokia globally.Whatever your idea, it can be made into premium quality product at Haltian.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit