Koti kuluttajalle Uusi kotimainen innovaatio maustamiseen

Uusi kotimainen innovaatio maustamiseen

Nyt jokaisen suomalaisen on helppo loihtia huippuravintolatasoisia makuelämyksiä omassa keittiössään. Näin se onnistuu: Nappaa kaupan hyllyltä ostoskoriin Mr Hank´s marinadikastikepussi, lisää liha, kala tai vaikkapa tofu, sulje pussi, anna marinoitua, paista tai grillaa – ja voilà, uusi makuelämys on valmis.

231
0
Fort Deli artikkelikuva Henrik Poulsen
Mr Hank´sin marinadikastikkeissa tiivistyy Henrik Poulsenin vuosikymmenien kokemus uusien makuelämysten kehittämisestä. Keittiömestarina hän on johtanut ja myös omistanut lukuisia huippuravintoloita.

Hyvät, totuttuja tapoja mullistavat ideat ovat usein yksinkertaisia. Niin ovat myös Mr Hank´sin marinadiuutuudet. Idean isä on Henrik Poulsen, vuosikymmeniä suomalaisia huippuravintoloita johtanut keittiömestari. Hänen yrityksensä Seagood Oy Fort Deli on tutustuttanut suomalaisia maailman uusiin makutrendeihin tuomalla maahan laadukkaita ja monipuolisia makuelämyksiä sekä ravintoloille että kuluttajille. Yritys on profiloitunut erityisesti mausteiden ja kastikkeiden osaajana. Esimerkiksi Teksas Pete on jo monelle herkkusuulle tuttu kastikebrandi.

Ruokaa valmistettaessa useimmat lisäävät mausteet kypsentämisen jälkeen tai sen aikana. Paras tulos saadaan kuitenkin, jos mausteet saavat imeytä ruokaan rauhassa toisiinsa tutustuen ennen kypsennystä.

– Yrityksemme toiminta perustuu täysin maku edellä -periaatteeseemme. Halusimme löytää kuluttajille uudenlaisen, huippuravintolatasoisen, mutta kätevän tavan maustaa lihaa, kalaa, tofua, soijaa tai kasviksia. Kun emme löytäneet sitä maailmalta, syntyi ajatus kestävästä, uudelleen suljettavasta, nestetiiviistä pussista, jossa marinointikastike on valmiina ja johon vain lisätään haluttu raaka-aine marinoitumaan. Näin kehitimme Mr Hank´sin marinadikastikkeet, kertoo Poulsen.

Helppo kuljettaa, kätevä käyttää

Koska Mr Hank´sin marinadipussit eivät ole kulmikkaita, muotoutuvat ne täytettyinäkin esimerkiksi kylmälaukussa tarpeen mukaan ja vievät siten vähän tilaa verrattuna ruuan koviin myyntipakkauksiin.

– Aterian voi siis laittaa marinoitumaan pussiimme, säilyttää kylmässä ja nauttia parin tunnin tai kolmen päivän kuluttua vaikkapa mökillä tai viedä tuliaisiksi. Pussi on helppo avata ja sulkea tiiviisti uudelleen, joten koko annosta ei tarvitse nauttia kerralla. Marinadikastike kruunaa ruuan kastikkeeksi kuumennettuna, opastaa Poulsen. 

Fort Deli kuvituskuva Mr Hank's marinadikastike

Mr Hank´sin marinadikastikeissa on neljä erilaista täyteläistä makua. Jokaisessa  tiiviissä, uudelleen suljettavassa pussissa on 250 g kastiketta ja pussiin mahtuu noin kilo marinoitavaa lihaa, kalaa tai kasviksia. 

Kotimainen tuote

Mr Hank´sin marinadit ovat kotimainen keksintö ja ne valmistetaan ensiluokkaisista kotimaisista raaka-aineista Tuusulassa, joten kauppojen hyllyille ne tulevat aina tuoreina. 

Jokaisessa pussissa on 250 g marinadia ja pussiin voi lisätä noin kilon lihaa, kalaa tai kasviksia. 

– Mr Hank´sin marinadien reseptit ovat suoraan huippuravintoloiden keittiöistä. Makuja kehittäessämme panostimme erityisesti siihen, että ne soveltuvat myös vaihtoehtoisten proteiinien, esimerkiksi tofun tai härkiksen tms. maustamiseen, selvittää Poulsen. 

Kauppojen hyllyiltä löytyy nyt neljä erilaista, täyteläistä makuyhdistelmää hellimään suomalaisten makuhermoja.  Barbeque & Honey soveltuu perinteisenä makuna erityisesti lihalle, Buffalo Chicken on hieman tuhdimpi makuelämys chilillä terästettynä. Garlic & Herbs on valkosipulin ja yrttien herkullinen yhdistelmä erityisesti kanalle, kalalle sekä kasviksille. Chili & Lemon soveltuu raikkaana makuyhdistelmänä niin kalalle kuin lihalle tai vaihtoehtoisille proteiineille. 

SeaGood Oy Fort Deli

SeaGood Oy Fort Deli on vuonna 1996 perustettu elintarvikkeiden maahantuontiyritys. Olemme innovatiivinen maahantuoja ja kumppani edustamillemme tuotemerkeille. Kehitymme yhdessä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Meille on tärkeää raaka-aineiden laatu ja tuotteiden monikäyttöisyys. Olemme mukana aistimassa uusia tuulia ja ruokatrendien virtaa. Haasta meidät kanssasi kehittämään uutta tai uudistamaan jo olemassa olevaa!

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit