Koti älylaitteet Vastuullista digipostia

Vastuullista digipostia

Digipostipalvelu Kivran tavoitteena on rakentaa yhdessä yksityisen ja julkisen sektorin, sekä kuluttajien kanssa yhteiskunnallisesti kestävää ja turvallista digiasiointia Suomeen. 

142
0

Kivra on lähtöisin Ruotsista, jossa palvelulla on tänä päivänä lähes 4 miljoonaa käyttäjää. Lähes 30 000 yritystä ja julkisen sektorin organisaatiota käyttää palvelua asiointiin ruotsalaisten kanssa. Suomessa Kivra aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. 

Kivran menestys Ruotsissa pohjautuu vahvaan yhteistyöhön yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Taustalla on halu rakentaa ruotsalaisille kuluttajille yhdessä turvallinen ja ilmastoa kunnioittava sähköisen asioinnin kanava. Yritys haluaa herättää keskustelua kestävämmän ja vastuullisemman digiasioinnin puolesta myös Suomessa. Toinen tärkeä tavoite on helpottaa kuluttajan arkea.

– Digitalisaation edistyminen on myös monimutkaistanut kuluttajan asiointia eri tahojen kanssa: asiakirjoja ja dokumentteja tulee niin sähköpostiin, palveluntarjoajien omiin appeihin sekä edelleen runsaasti myös paperilla. Kivra ratkaisee tämän kokoamalla kaiken asioinnin turvallisesti yhteen palveluun, kertoo Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen.

Yksi rekisteröityminen riittää

Kivra on yrityksille turvallinen ja edullinen tapa toimittaa asiakkaille postia sähköisesti, sekä vahvistaa asiakassuhdetta. Posti menee Kivran kautta asiakkaille täsmällisesti perille ja esimerkiksi laskut tulevat nopeammin maksetuiksi. 

– Turhat yhteydenotot asiakaspalveluun vähenevät ja ilmastokin kiittää pienentyneestä hiilijalanjäljestä. Palvelumme käyttö tuottaakin asiakasyrityksillemme säästöjä ja vaikuttavuutta monin eri tavoin, sanoo Abdeen.

Palvelun käyttäjät voivat vastaanottaa, hoitaa ja arkistoida paperiasiansa turvallisesti ja sujuvasti sähköisessä muodossa. 

– Kun kuluttaja on kerran rekisteröitynyt palveluun, hän saa jatkossa Kivran asiakasyritysten ja -organisaatioiden postin automaattisesti omaan Kivran postilaatikkoonsa, jatkaa yrityksen kaupallinen johtaja Susan Wacklin.

Hyvä vastaanotto Suomessa

Ruotsissa Kivran palvelu on jo niin merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa, että sitä tarkastellaan huoltovarmuuden näkökulmasta. 

– Tämä asettaa sekä palvelun saatavuudelle että tietoturvalle korkeat vaatimukset myös Suomessa. On äärimmäisen tärkeää, että palvelun käyttäjä omistaa itse oman datansa, eikä sitä luovuteta muille osapuolille ilman käyttäjän suostumusta. Tiedämmekin olevamme paljon vartijoita, summaavat Abdeen ja Wacklin.

Kivra on otettu Suomessa vastaan erinomaisesti. 

– Olemme saaneet mukaan jo useita kymmeniä vastuulliseen digiasiointiin panostavia yrityksiä, kuten Fortum, Telia ja Elenia.

Digipostipalvelu Kivran tavoitteena on rakentaa yhdessä yksityisen ja julkisen sektorin, sekä kuluttajien kanssa yhteiskunnallisesti kestävää ja turvallista digiasiointia Suomeen. 

Kivra

Kivra on digipostipalvelu yritysten ja kuluttajien väliseen vastuulliseen sähköiseen asiointiin.  • Kivra Ab on perustettu Ruotsissa 2011. • Suomessa Kivra Oy on aloittanut toimintansa 2018 ja palvelu on lanseerattu Suomen markkinoille helmikuussa 2020. • Kivra Oy työllistää Suomessa 16 henkilöä. • Kivran omistajat ovat Telia Company, Resurs Bank ja Kivra Ab. 

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit